RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc.
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-01-2008, 02:54 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Location: moss point,ms-usa
Posts: 14
hi, we have no sprint towers here and get our internet thru an alltel tower. even though we get evdo speeds, we still are considered as roaming. with this new 300mb cap, we will have to drop our contract with sprint. does anyone have internet with alltel and is it unlimited useage? we have an alltel tower about 7 miles from us. thanks, dave.
__________________

aaadave is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-01-2008, 02:54 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Location: moss point,ms-usa
Posts: 14
hi, we have no sprint towers here and get our internet thru an alltel tower. even though we get evdo speeds, we still are considered as roaming. with this new 300mb cap, we will have to drop our contract with sprint. does anyone have internet with alltel and is it unlimited useage? we have an alltel tower about 7 miles from us. thanks, dave.
__________________

aaadave is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2008, 07:12 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Gary RVRoamer's Avatar


 
Join Date: Jan 2000
Location: Silver Springs, FL. USA
Posts: 19,192
Are you sure that you are roaming when on an Altel tower? Spring and Altel have mutual sharing agreements and I did not think use of an Altel tower woud invoke the "off-network" limitation of 300 MB/month.

But to answer your question, Altel's wireless data service is pretty good, since it uses either Sprint or Verizon towers in areas where Altel does not have its own towers. Just make sure you have the National service plan for traveling.

You could also get Sprint network data service through Millenicom. They re-sell time on the Sprint network under their own brand name and make their own rules - no data limits so far. No contract either. I've been using it for 3 months now with excellent results.
__________________
Gary Brinck
Former owner of 2004 American Tradition
Home is in the Ocala Nat'l Forest near Ocala, FL
Summers in Black Mountain, NC
Gary RVRoamer is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2008, 06:37 AM   #4
Senior Member
 
LindaH's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Spokane, WA
Posts: 1,545
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by aaadave:
hi, we have no sprint towers here and get our internet thru an alltel tower. even though we get evdo speeds, we still are considered as roaming. </div></BLOCKQUOTE>
If you're truly in a roaming area, you wouldn't be getting EVDO speeds.

When you double click on the Sprint Mobile Broadband icon to connect to the Internet, does the meter show a triangle? If not, then you're not in a roaming area.
__________________
2014 Winnebago Aspect 27K
2011 Kia Soul
LindaH is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2008, 02:05 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Location: moss point,ms-usa
Posts: 14
hi, thanks for the info. i hav'nt talked to sprint about the alltel towers yet, but i do have the triangle in the sprint connection box. the box says evdo with 4 to 5 bars, so i take it that it means i'm on evdo connection. i know i usually connect at anywhere from 230-520 kbps. i have no problems with the speed or the 5gig limit,but cant deal with a 300 mb cap. thanks, dave.
aaadave is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 06:10 AM   #6
Senior Member
 
LindaH's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Spokane, WA
Posts: 1,545
That's really strange...I've never been in a roam area where I had EVDO speeds! Of course, the times I've been in a roam area is because we're out in the boonies someplace and I'm surprised to even GET a signal!
__________________
2014 Winnebago Aspect 27K
2011 Kia Soul
LindaH is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 04:44 PM   #7
Senior Member
 
Max Hubrich's Avatar


 
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2007
Location: Pikeville, NC
Posts: 1,727
Hi AAADAVE,
I've had Alltell wireless for 3 years now. It works good for me from Gulfport MS (where we spend 3-4 months in the winter), up the East coast thru the Boston area. I can't use it in Booth Bay Harbour, ME, (in the summer-- where I am now) because Verizon (in this area) has no data capability (so I'm told). The gal that sold it to me had to eat her words that it was available any place that cell phone digital voice was available.

I've kept it because it is so neat at all my stops enroute up and down the Eastern coast, except at home in NC- I'm too far from a tower. Unfortunately, I use Road Runner in the home place. In Maine I'm using a "cantenna" to get WiFi service.

I haven't noticed the speeds too much because it does everything I need it to do, print, download pictures, etc-- you probably have special requirements.
__________________
Max H,
2002 Newmar Mountain Aire, 37', 3778, W-22, 8.1 Vortac, Ultra Power upgrade, CAI (cold air intake), Taylor wires, colder plugs, Koni shocks.
Max Hubrich is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2008, 04:08 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Location: moss point,ms-usa
Posts: 14
thanks max, about all i do is read either these rv forums or ones on diesel trucks. at times will check out ebay. is your service with alltel unlimited useage? cant find anything on there site other than it's 60 bucks a month. have no problem with a 5gig limit, but cant handle a 300mb cap. thanks, dave.
__________________

aaadave is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mission, TX (Verizon or Sprint for EVDO) A1RvTech Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 7 09-20-2008 09:45 AM
Sprint EVDO 5GB Cap AlexSian Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 10 05-24-2008 07:22 AM
Sprint internet for laptop? Onthroad Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 8 06-07-2007 05:28 AM
Cingular Wireless to AT&T Wireless ChiefJohn Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 3 12-29-2006 01:05 PM
Nextel/Sprint Horsevoice Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 5 06-01-2006 06:55 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.