RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-12-2013, 04:14 PM   #1
Junior Member
 
msg1951's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2012
Location: Cleveland, TN
Posts: 19
water pump hums but doesn't pump water

The aqua jet water pump in my camper hums but doesn't pump any water. I've tried priming it several times but it doesn't do any good.

Any help would be appreciated.

Steve
__________________

msg1951 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-12-2013, 05:23 PM   #2
Member
 
DMiner's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 54
Water pump

Sounds like the pump is frozen. This will produce a hum as the motor is trying to turn, unsuccessfully, but because the motor is frozen, no water is flowing.
__________________

DMiner is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 05:36 PM   #3
Senior Member
 
Caveman CBB's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Storden,MN
Posts: 672
Quote:
Originally Posted by DMiner View Post
Sounds like the pump is frozen. This will produce a hum as the motor is trying to turn, unsuccessfully, but because the motor is frozen, no water is flowing.
Agreed, did you try smacking it? If that doesn't work you will have to disassemble it to see if there is something stuck in it. Some of them have a rebuild kit available . But, they are quite cheap to replace if you do the work yourself.
Caveman CBB is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
water



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×