Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > iRV2.com General Discussion
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-20-2011, 07:39 AM   #1
Junior Member
Join Date: May 2011
Posts: 2
lighting issue....Help!

I need help with an interior lighting issue I haven't been able to resolve. A few of the 12volt overhead lights are out. The bulbs are good but only work when you hold them in place. As soon as you let off pressure the light goes out. Is the fixture worn out or is there something I'm doing wrong?

ClaytonRanch is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-20-2011, 07:51 AM   #2
Senior Member
RJay's Avatar
Newmar Owners Club
Join Date: Jan 2010
Posts: 4,589
Welcome to the forum.!

Not knowing what type of light you have, I would guess either the socket contact or the bulb contact needs burnishing to remove light corrosion. Take a pencil eraser and rub it on each contact until it becomes shinny. It could also be the socket contact has bent and only makes contact when the bulb is pressed. If you could be specific and describe the type of light your talking about we can be of more help.

2007 Newmar DSDP 4023
Discovery is seeing what everyone else has seen and thinking what no one else has thought.
If you want to see what man made go East; if you want to see what God made go West.
RJay is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 07:55 AM   #3
Community Moderator
"007"'s Avatar

Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 24,450
Welcome to irv2 Clayton.
What type lights are we talking about florescent or bulbs.
Age of coach and fixture exposure you may have oxidation on fixture contacts that have to be cleaned.
A electrical contact spray maybe all you need to clean them up.
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
"007" is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 09:16 AM   #4
Senior Member
bigskymt's Avatar
Newmar Owners Club
Join Date: Apr 2010
Posts: 462
Assuming you have a BA15s or similar base (like an 1156 bulb) try this: If the fiber contact holder is sticking in the housing or the spring behind it is broken etc. the center bulb contact will not meet the bulb requiring you to hold it in. With the power off you can push in on the contact and fiber holder to see if it moves freely.
bigskymt is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2011, 07:21 PM   #5
Junior Member
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
I had the same problem so I took the light fixture down and put new wire nuts on after stripping more bare wire. Since I did this they have worked fine!
airinsp11 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 08:02 AM   #6
Senior Member
Damon Owners Club
Join Date: Jun 2006
Location: Middletown,OH
Posts: 183
Do you have C921 (wedge bases)? If you have 194 bulb(also wedge, but smaller) that may cause you a problem. As someone suggested, you need to tell us more about what you have to get any real meaningful help!!



Callsign: KD8W
hamdave is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low Air Suspension Issue OldForester Alpine Coach Owner's Forum 85 02-15-2013 09:54 AM
Waterproofing/Electrical Issue noozeyeguy National RV Owner's Forum 3 01-19-2010 09:03 AM
Endeavor Electrical Issue/ Question JDooley Monaco Owner's Forum 2 12-05-2009 04:05 PM
Parking Brake issue ktmnoel Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 15 08-30-2008 04:13 PM
Tire Issue L. Rome 5th Wheel Discussion 10 05-24-2008 07:03 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.