Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > iRV2.com General Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-02-2011, 02:45 PM   #1
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
slide and jacks not working

long time reader not much talking i have a problem pulled into slidell la and got parked spent the night and got ready to leave and the jacks and slide will not do anything. found one battery dead and replaced it still no luck have georgetown 325se have not had any problems in the last 5 weeks traveling the usa. no repairmen working today and i dont blame them. any ideas greatly appreciated thanks
__________________

__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-02-2011, 02:56 PM   #2
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,110
Quote:
Originally Posted by exmark
long time reader not much talking i have a problem pulled into slidell la and got parked spent the night and got ready to leave and the jacks and slide will not do anything. found one battery dead and replaced it still no luck have georgetown 325se have not had any problems in the last 5 weeks traveling the usa. no repairmen working today and i dont blame them. any ideas greatly appreciated thanks
What system do you have. Hwh hydraulic? Power gear elec or hydraulic? Attwood etc. ??
__________________

__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:09 PM   #3
PAS
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 9
Suggest the following: 1) check slide/jack manufacture's website for suggestons, 2) if hydraulic and run off of same system, suggest checking fluid level in resevoir. Lippert told me that any ATF fluid will do. Remember that when jacks and rooms are down and out that resevoir fluid level will be way down so be cautious when filling. 3) run generator or keep plugged in to keep electric level at full force while retracting rooms and jacks. Hope this helps.
__________________
PAS is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:13 PM   #4
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by clifftall View Post
What system do you have. Hwh hydraulic? Power gear elec or hydraulic? Attwood etc. ??
i believe it is power gear hydralic
__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:16 PM   #5
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by exmark View Post
i believe it is power gear hydralic
the coach is plugged in and looking at all the hoses and jacks i do not see any fluid leaks
__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:18 PM   #6
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,110
Quote:
Originally Posted by exmark
i believe it is power gear hydralic
My pg elec jacks will not operate without engine running. Have you tried with engine running. Also if one battery had to be replaced, the other might not be up to par.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:34 PM   #7
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by clifftall View Post
My pg elec jacks will not operate without engine running. Have you tried with engine running. Also if one battery had to be replaced, the other might not be up to par.
both batteries are new and the unit is hydraulic thanks
__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:35 PM   #8
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,110
Is your parking brake on and engine running and trans in park?
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 03:45 PM   #9
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by clifftall View Post
Is your parking brake on and engine running and trans in park?
tried it with engine running and with engine not running. it has always worked with trans in park,brake on and engine not running but now the lights come on and the unit still does not function. i have checked all fuses and breakers in the coach and underneath but have not found any bad ones
__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 04:04 PM   #10
Senior Member
 
RinkersRanch's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Mid Atlantic Campers
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Apr 2010
Location: Locust Grove, Virginia
Posts: 345
One common factor, for both of these systems, is the parking brake switch. Make sure the wire is connected to the switch and the switch is connecting to ground. Remove the wire from the switch and connect it to a good ground, try your slides to see if the interlock circuit is seeing the ground.
__________________
Wayne, Diane, & Bentley (our 22 lb. alarm system)
02 Pace Arrow 37A-Workhorse, 01 Jeep Wrangler toad.
RinkersRanch is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 04:09 PM   #11
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,110
Quote:
Originally Posted by exmark View Post
tried it with engine running and with engine not running. it has always worked with trans in park,brake on and engine not running but now the lights come on and the unit still does not function. i have checked all fuses and breakers in the coach and underneath but have not found any bad ones
Two last things. First, I have heard that if you un-plug the control panel for a few minutes and then re-plug, it might reset the control board. and if it still doesn't work , email power gear info@powergearus.com. They are very responsive and will walk you through a solution. I would send it now with all the details about your coach and the system that you have and you will get a response when they get in tomorrow morning.

Good luck and please update us.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 04:14 PM   #12
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,110
Quote:
Originally Posted by exmark View Post
tried it with engine running and with engine not running. it has always worked with trans in park,brake on and engine not running but now the lights come on and the unit still does not function. i have checked all fuses and breakers in the coach and underneath but have not found any bad ones
You say the lights came on. These new batteries have to be almost 13 volts to operate the system. Maybe they need a little more time charging with the engine on or maybe your alternator/converter is not charging them.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 05:31 PM   #13
Junior Member
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by clifftall View Post
You say the lights came on. These new batteries have to be almost 13 volts to operate the system. Maybe they need a little more time charging with the engine on or maybe your alternator/converter is not charging them.
unplugged the board again and this time it worked thanks for all those who helped maybe in the future i can assist someone else thanks again
__________________
exmark is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 07:00 PM   #14
Senior Member
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Nov 2010
Location: Plymouth, MI
Posts: 177
I just want to say you guys are awesome!

We've never had this problem but you have just demonstrated (again) why it is that I cruise this forum at least twice a day.

Thank you!
__________________

__________________
2015 Providence 42M, Cummins 450 ISL 9L), Allison 6-spd transmission, Freightliner chassis. Towing - 2017 Jeep Patriot (manual trans) with Air Force 1 brake system.
Save
Save
Fencebuster is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jacks, slide



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP - Stuck: slideout and jacks not working YellowZonker Monaco Owner's Forum 4 07-05-2011 10:44 AM
Slides and jacks not working Wil Rathke Alpine Coach Owner's Forum 3 01-22-2011 08:56 PM
Rear Slide Not Working jcghost Fleetwood Products Owner's Forum 5 07-14-2009 08:42 PM
Slide (and now jacks) not working kdetam Winnebago Industries Owner's Forum 6 10-11-2008 02:54 PM
1999 FDS Leveling jacks and Slide Fuse box Div1Racer Alpine Coach Owner's Forum 5 03-28-2008 06:44 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.