Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > iRV2.com General Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-03-2016, 06:26 PM   #1
Senior Member
 
reubenray's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Osprey RV Resort
Posts: 2,023
Tire Minder "noS" Error?

I have been getting this error on the front left tire of my toad. When I got a new car I reinstalled the tire sensors. I still get this error for the front left tire of my car not matter what sensor I put on it. So it must not be the sensor. I sent TireMinder an email concerning this, but no one is responding.

Any idea what is wrong?
__________________

__________________
Raymond, Dee Dee and Sophie (Yorkie)
2017 Ventana LE 4037 - Ordered
2016 Chevrolet Equinox - V6 - AWD
reubenray is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-03-2016, 06:30 PM   #2
Senior Member
 
cbramsey's Avatar
 
Appalachian Campers
Heartland RV Club
Join Date: Dec 2015
Location: Florida
Posts: 360
Did a search of that error and found another thread here.

TireMinder TM66 TPMS system

May shed some light.
__________________

__________________
2015 Ford F450 Platinum DRW with every option known to man (except a sunroof) towing a 2017 Heartland Landmark 365 Charleston
Me, Wife, "Navigators" Desi & Lucy [Chihuahua/Jack Russell Terrier mix]
cbramsey is online now   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 06:36 PM   #3
Senior Member
 
Gordon Dewald's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Mar 2014
Posts: 8,834
I am surprised you have not received a response. I had some issues with no5 and they have always responded. It has taken a while occasionally but I am really happy with the service.
__________________
Gordon and Janet
Tour 42QD/inTech Stacker
Gordon Dewald is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 10:33 PM   #4
Senior Member
 
mojoracing's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2013
Location: northern IL
Posts: 2,400
It means no signal. No signal from whichever sending unit it is indicating. Usually a dead battery in that particular sensor.
__________________
2014 Fleetwood Bounder 35k
mojoracing is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 04:58 AM   #5
Senior Member
 
reubenray's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Osprey RV Resort
Posts: 2,023
Quote:
Originally Posted by mojoracing View Post
It means no signal. No signal from whichever sending unit it is indicating. Usually a dead battery in that particular sensor.
This is what I thought it was also. But whatever sensor I put on the front left tire it shows this error. All of the other sensors are registering tire pressure.

Shouldn't this be doing this only for the sensor that is bad and wouldn't it do this at that particular location? I was going to get some more sensors, but I need to know which one is bad. I guess I need to put in new batteries (on order already) and redo the entire installation.
__________________
Raymond, Dee Dee and Sophie (Yorkie)
2017 Ventana LE 4037 - Ordered
2016 Chevrolet Equinox - V6 - AWD
reubenray is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 05:50 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 150
If you move the front left to the front right does the head show that sensor at the front right? If you move the left rear to the left front will it pickup up that sensor?


If these work I would try changing the battery. If not I would delete all sensors and reinstall all sensors.


Good Luck
__________________
Dave & Brenda
2007 Chevy 2500 Duramax
2012 Sabre 31 RETS 5'er
h20ski is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 05:54 AM   #7
Senior Member
 
reubenray's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Osprey RV Resort
Posts: 2,023
Quote:
Originally Posted by h20ski View Post
If you move the front left to the front right does the head show that sensor at the front right? If you move the left rear to the left front will it pickup up that sensor?


If these work I would try changing the battery. If not I would delete all sensors and reinstall all sensors.


Good Luck
I did it from front to back and it still showed the error for the front tire. I will play around with it some more this morning.
__________________
Raymond, Dee Dee and Sophie (Yorkie)
2017 Ventana LE 4037 - Ordered
2016 Chevrolet Equinox - V6 - AWD
reubenray is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 06:46 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 277
Quote:
Originally Posted by reubenray View Post
I did it from front to back and it still showed the error for the front tire. I will play around with it some more this morning.
I wonder if you're having signal blockage issues. Is your antenna extended, and have you tried moving the monitor around? Also, what happens if you hold the monitor in your hand right next to that tire when you reinstall the sensor?

Roger
__________________
TV 2010 Ford F-150 Supercab
TT 2016 Jay Feather 23RLSW
rkresge is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 06:54 AM   #9
Senior Member
 
Spk64's Avatar


 
Join Date: Apr 2014
Location: Floyds Knobs, In.
Posts: 795
Have you looked at the valve core on that tire. I have some rear inner with extensions that if I do not tighten extra tight will not read properly and will sometimes get the nos.


Steve
__________________
Spk64 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 07:19 AM   #10
Senior Member
 
reubenray's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Osprey RV Resort
Posts: 2,023
rkresge

I am standing at the front of the motorhome and the car is about 7' from me with only the windshield between them.



Spk64

This issue has occurred on two different vehicles always on the same front/left tire using multiple sensors.
__________________
Raymond, Dee Dee and Sophie (Yorkie)
2017 Ventana LE 4037 - Ordered
2016 Chevrolet Equinox - V6 - AWD
reubenray is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 08:06 AM   #11
Senior Member
 
Spk64's Avatar


 
Join Date: Apr 2014
Location: Floyds Knobs, In.
Posts: 795
I missed the two vehicles part. Yep, something else going on.


Steve
__________________
Spk64 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 08:21 AM   #12
Senior Member
 
Gordon Dewald's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Mar 2014
Posts: 8,834
Quote:
Originally Posted by reubenray View Post
I did it from front to back and it still showed the error for the front tire. I will play around with it some more this morning.
Do you get a signal when you hold the receiver close to the sensor position in question?

Did you delete and reinstall the new sensor. Once the sensor is slaved to a position on the receiver it will stay there regardless of which tire it is placed on. There is a procedure to delete and reinstall sensors.
__________________
Gordon and Janet
Tour 42QD/inTech Stacker
Gordon Dewald is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 08:36 AM   #13
Senior Member
 
reubenray's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Osprey RV Resort
Posts: 2,023
Quote:
Originally Posted by Gordon Dewald View Post
Do you get a signal when you hold the receiver close to the sensor position in question? Yes I did and it still shows the error. I did notice that the battery monitor error was flashing even though the monitor has been plugged up and it shows the battery as being fully charged.

Did you delete and reinstall the new sensor. Once the sensor is slaved to a position on the receiver it will stay there regardless of which tire it is placed on. There is a procedure to delete and reinstall sensors.

This is what I plan on doing as soon as I get some new sensor batteries.
__________________
Raymond, Dee Dee and Sophie (Yorkie)
2017 Ventana LE 4037 - Ordered
2016 Chevrolet Equinox - V6 - AWD
reubenray is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2016, 08:43 AM   #14
Senior Member
 
TwelveVolt's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 787
I am having a similar problem. Fortunately, I have a second receiver. I programmed all the sensors into both receivers. The newer one works fine, the older one seems to have become hard of hearing.
__________________

__________________
TwelveVolt is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Rig - No Model/Serial Nos. Hawgjo Excel Owner's Forum 4 05-09-2015 12:13 AM
Tire minder or Tire Monitor Tom222 Class A Motorhome Discussions 2 04-05-2014 04:15 PM
How to interpret model nos. Rog1965char Newmar Owner's Forum 2 09-26-2013 07:32 PM
Decoding New Horizons Serial Nos. wufe New Horizons Owners Forum and NHOG 3 08-07-2009 09:47 PM
Bienvenue Ã* nos propriétaires de langue Française de RV DriVer Canada Region 26 08-27-2006 02:04 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.