Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > New Member Check-In
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-05-2016, 08:28 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
A newbie with minor electrical problem

Hello all;

I'm new to RVing as well as iRV2. I just purchased a new JayCo 145RB. It's the beginners model! Well, had a hitch installed on my 2006 Odyssey and the dash board icons for minor hazard, VSA and ASB lights stay on. I took the car back to the hitch installer, who had someone with a scanner check it out. No codes showed up on scanner. Told that because the batter was unhooked and re-hooked, that this caused the problem. Told lighted icons would go out in time. (Probably when the bulb burns out.)

Does anyone have any insight into this problem. My mechanic thinks I need a new computer in the Odyssey. Pretty pricey. Any other ideas out there? Car seems to brake OK.

Anyway, glad to become an iRV2 member and look forward to more exiciting blogs about upcoming adventures. Plan to join ROD, this weekend.
__________________

__________________
RV Pete is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-05-2016, 08:54 PM   #2
Senior Member
 
TonyDi's Avatar


 
Join Date: Feb 2011
Location: Point Pleasant Beach, NJ
Posts: 10,459


Glad to have you here with us in the forum.

Sorry I can't help but I'm sure you'll get someone that knows what to do.

Happy Trails!!!
__________________

__________________
Tony & Ruth........... FMCA#F416727
Newmar Dutch Star 4320, Spartan MM Chassis, Cat C9, Jeep Grand Cherokee Hemi, Blue Ox Aventa LX, and Brake Buddy. TST 507 TPMS
TonyDi is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 09:08 PM   #3
Senior Member
 
Dtwallace's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,143
The people who installed your hitch should be the ones to get this issue resolved.


If I'm reading this post correctly, you didn't have this problem until the work was done by that shop. you should insist they fix this.






You may need to get the better business bureau involved if they wont own up to the problem and fix it.


If you don't trust them, (and I can see why you should not) take it to another shop, and if the problem is verified as having been caused by the first shop, they should reimburse you for the bill.


I can see the possibility of small claims court in your future on this one.


Good luck
DTW
__________________
Dan & Loretta, US Army Retired Aero Scout Pilot
2012 Fleetwood Providence 42P Class A/DP
Spartan Chassis, 8.9L Cummins 450HP
Dtwallace is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 09:19 PM   #4
Senior Member
 
powercat_ras's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Solo Rvers Club
Join Date: May 2015
Posts: 1,026
Quote:
Originally Posted by RV Pete View Post
Hello all;

I'm new to RVing as well as iRV2. I just purchased a new JayCo 145RB. It's the beginners model! Well, had a hitch installed on my 2006 Odyssey and the dash board icons for minor hazard, VSA and ASB lights stay on. I took the car back to the hitch installer, who had someone with a scanner check it out. No codes showed up on scanner. Told that because the batter was unhooked and re-hooked, that this caused the problem. Told lighted icons would go out in time. (Probably when the bulb burns out.)

Does anyone have any insight into this problem. My mechanic thinks I need a new computer in the Odyssey. Pretty pricey. Any other ideas out there? Car seems to brake OK.

Anyway, glad to become an iRV2 member and look forward to more exiciting blogs about upcoming adventures. Plan to join ROD, this weekend.
You might trying to disconnect and re-connect the battery again, and see if anything changes. I would suggest you google search auto forums to see if you can get insight into this issue on your specific vehicle. Brute force way to fix is to visit a Honda dealer, chances are they will be able to use their diagnostic machine to reset without replacing anything, but you likely will be hit with at least a 0.5 hour labor charge a.k.a a bill for $ 100.
__________________
Randy - Manhattan, Kansas
2015 Vista 27N
2016 Honda HR-V
powercat_ras is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2016, 09:18 AM   #5
Senior Member
 
rvtrekers's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: San Mateo, CA
Posts: 602
__________________
Bill & Laurie | 2016 Monaco Trek 26HMD - CHF - Roadmaster RSSA Steering Stabilizer - SuperSteer SS400 Trac Bar | 2005 Honda Element - Blue Ox Alpha Tow Bar - RVIBrake2 System | TireMinder TPMS |
rvtrekers is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2016, 09:45 AM   #6
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 26,329
Hi Pete! Welcome to IRV2! We're sure glad you joined the gang!

Sorry I can't help with your questions! Keep her between the ditches!

Good luck, happy trails, and God bless!
__________________

__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical, newbie



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Itasca Solei 38R Minor Problem Penguy Winnebago Industries Owner's Forum 1 08-16-2014 01:49 PM
Minor Electrical Issues Questions rv dreamer National RV Owner's Forum 13 03-17-2014 09:39 PM
Minor Norcold Problem Possum RV Systems & Appliances 4 09-01-2012 10:22 AM
Minor repair, now major problem. Wanabee FTer MH-General Discussions & Problems 3 04-25-2011 02:50 PM
Another Minor "Notcold" (Norcold) Problem Frank P. Martin RV Systems & Appliances 1 07-31-2006 06:17 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.