Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > New Member Check-In
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-12-2012, 09:35 PM   #1
Junior Member
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Norman, OK
Posts: 6
New Guy in Norman

Hi:

Hoping someone can help me out with an electrical problem on a 1997 Fleetwood Bounder. When using the GenSet I do not have power to any of the receptacles. Fleetwood dealer told me it was the transfer switch. Have replaced the transfer switch and still no power to the receptacles.
Any help would be greatly appreciated.
__________________

__________________
Austin is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-12-2012, 09:40 PM   #2
Senior Member
 
jfran304's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Oct 2009
Location: Warner Robins, GA
Posts: 2,496
Quote:
Originally Posted by Austin View Post
Hi:

Hoping someone can help me out with an electrical problem on a 1997 Fleetwood Bounder. When using the GenSet I do not have power to any of the receptacles. Fleetwood dealer told me it was the transfer switch. Have replaced the transfer switch and still no power to the receptacles.
Any help would be greatly appreciated.
Welcome to IRV2.

Have you checked the circuit breakers on the generator? If it/they are tripped you will not have any power.

Jon
__________________

__________________
Jon & Sue Francis (Retired U.S.A.F.)
Lil Girl-Rescued, Abby Rescued, Peaches Rescued
06 Allegro 35TSA Workhorse Chassis
2013 Chevy Spark Dinghy
jfran304 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 11:32 PM   #3
Junior Member
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Norman, OK
Posts: 6
Thanks Jon:

Been there, done that.

Austin
__________________
Austin is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 11:55 PM   #4
Moderator Emeritus
 
SarahW's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2011
Location: In a lawnchair
Posts: 11,204
Howdy Austin and welcome. You might find helpful information in the Fleetwood Owner's section of the forum. Good luck.
__________________
.2012 Fleetwood Bounder 33C | 2012 Jeep Wrangler

SarahW is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 11:57 PM   #5
Senior Member
 
awwall's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Biloxi, Ms
Posts: 199
Simple question? Are you sure the generator is producing power?
__________________
Wayne and Susan
2012 Georgetown 351 DS | 2012 Ford Focus-Brake Buddy
awwall is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 12:10 AM   #6
Junior Member
 
lkillebrew's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Austin
Thanks Jon:

Been there, done that.

Austin
Well...
1st step, make sure generator is producing current/voltage. USE VOLT METER AT GEN TERMINALS WHILE GEN IS RUNNING
2nd step, is transfer switch engaging? USE VOLTMETER AT IN AND OUT CONTACT POINYS W GEN RUNNING AND AGAIN W SHORE PWR AND NO GEN
3rd step, is distribution system (breakers) getting input and passing it to output VOLT METER BETWEEN BREAKER AND GROUND BUS W GEN RUNNING AND W SHORE PWR, NO GEN.
4th step are recept circuits working/ connected. VOLT NETER AGAIN CONNECTED W SHORE POWER AND THEN W GEN RUNNING

If you need help call me at 405-449-3391 between 8-5... I'm an old electrician, and a fairly new RV owner... Would be happy to talk you through it... If you will cheer for the pokes when they play outta state games! LOL
__________________
lkillebrew is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 05:41 AM   #7
Moderator Emeritus
 
Bruce C's Avatar
 
Nor'easters Club
Fleetwood Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Dec 2011
Location: NH
Posts: 5,099
Quote:
Originally Posted by awwall View Post
Simple question? Are you sure the generator is producing power?
Welcome to the group. Let us know what the problem was.
__________________
Bruce & Nancy
FMCA F280542
2004 Bounder 35E
US Navy Vet.
Bruce C is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 06:20 AM   #8
Senior Member
 
Steve N Sal's Avatar
 
Newmar Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 5,614
Howdy and welcome aboard. Glad you joined us. Hope you get that problem corrected soon. Have a great time with your Bounder.
__________________
Steve & Sally / HiTee & Hudson Our Little Poms / Heidi & Houston Forever in our Hearts
04 NEWMAR MACA 3778 W22 / 05 PT Vert
Michigan (Summer) Michigan (Winter For Now)
Steve N Sal is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 06:41 AM   #9
Senior Member
 
Clayobx's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Dec 2011
Location: Willow Lakes RV & Golf Resort, FL
Posts: 3,116
Hello Austin!
As mentioned if these talented suggestions don't get the job done, go to the Fleetwood owners forum. Here you will find a very large contingent of Bounder owners. While there log in to the owners forum.
__________________
Clayobx is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2012, 09:30 PM   #10
Senior Member
 
historyljc's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2008
Location: Pensacola, Florida
Posts: 5,173
Hi Austin, welcome to the forum. Hope you have problem solved.
__________________
Travel well, travel safe,
Jim
2006 Tiffin Phaeton - 2011 Cadillac SRX
historyljc is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 10:36 AM   #11
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 26,345
Hi Austin! Welcome to IRV2! We're sure happy that you joined us! Sorry I can't help with the problem. I would suggest that you post future questions over in the appropriate areas of the forum for better results. Not too many folks hang out here. Good luck & God bless!
__________________

__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.