Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > New Member Check-In
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-29-2007, 10:37 AM   #1
Member
 
TigeDuner's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tucson, Arizona
Posts: 49
I have a 34' 1996 Winnebago Vectra on a GM chassis. When I try to put the gear shifter in neutal or drive it stops at reverse. If I start in park and pull fast to drive it will go but it feels like I am pulling the shifter past something trying to stop the shifter.
I took the cable loose at the trans and the trans shifts fine. Also, once the shifter makes it to drive, all is fine. As long as I don't go to the left past neutral, the shifter works fine. I only have problems going from park thru reverse and on the neutral and drive.
I took the column apart under the shifter collar and really couldn't see the shifter. I suppose I need to pull the steering wheel and check. What should I be looking for?
Thanks all, TD
__________________

__________________
TigeDuner
2002 Winnebago Adventurer 35U Ford V10
TigeDuner is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-29-2007, 10:37 AM   #2
Member
 
TigeDuner's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tucson, Arizona
Posts: 49
I have a 34' 1996 Winnebago Vectra on a GM chassis. When I try to put the gear shifter in neutal or drive it stops at reverse. If I start in park and pull fast to drive it will go but it feels like I am pulling the shifter past something trying to stop the shifter.
I took the cable loose at the trans and the trans shifts fine. Also, once the shifter makes it to drive, all is fine. As long as I don't go to the left past neutral, the shifter works fine. I only have problems going from park thru reverse and on the neutral and drive.
I took the column apart under the shifter collar and really couldn't see the shifter. I suppose I need to pull the steering wheel and check. What should I be looking for?
Thanks all, TD
__________________

__________________
TigeDuner
2002 Winnebago Adventurer 35U Ford V10
TigeDuner is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2007, 11:59 AM   #3
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 26,753
TigeDuner welcome to irv2.
Give a look at this LINK maybe some info to help you.
Enjoy the forums and do post often.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2007, 06:29 PM   #4
Senior Member
 
Skip- Kerrville, TX's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ingram, TX
Posts: 310
Hi TD, and welcome to iRV2. I think you'll find a fix to this shifting problem here.
__________________
If interested, come visit us in the iRV2 Chatters chat room. We're there just about every evening from about 8:30pm eastern until about 10:00pm. It's a great bunch of folks!

Skip- Kerrville, TX is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2007, 02:16 AM   #5
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
TD, welcome to iRV2.com. We are glad to have you join us. Sorry I can't help much on the chassis side of things but I am sure some of our members can and will. How long has this been going on? Do you know if setting the parking brake first before putting trans into park helps the issue? Let us know and help should come soon. Enjoy the forum.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2007, 04:20 AM   #6
Senior Member
 
FLYTYER's Avatar
 
Mid Atlantic Campers
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jul 2000
Posts: 1,611
Welcome to IRV2 !

I suggest you call Winnebago Customer Service at 1-800-537-1885. Have your Winnebago serial number and Vehicle ID number available. This will help them locate info specific to your unit.
__________________
04 Winnebago Sightseer, 35N, W22 Chassis
Amateur Radio - WB2LOU
Education is the only legal cure for Ignorance. The Stupidity of many is incurable.
FLYTYER is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2007, 03:30 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Indiana
Posts: 443
TigeDuner, Check the shifter cable between the steering column and the transmission, mine started hanging up after the engine got real hot. It turned out that the cable shield had melted some of the plastic in the cable shield and was causing the cable to bind up. I oiled the cable thoroughly and it worked fine after that. Good luck on finding the fix.
__________________

__________________
indiana journey is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Difficult decision GraciesMom RV'ing with Pets 15 10-19-2013 02:04 AM
It shouldn't be this difficult! buckeyes Newmar Owner's Forum 12 01-29-2009 10:16 AM
New member w/Very Difficult Questions The Incorrigible Dirigible National RV Owner's Forum 11 01-05-2009 03:24 AM
Difficult to tow a Honda Element rather than a Wrangler?? SewBzzzy Toads and Motorhome Related Towing 5 02-27-2008 06:27 PM
Shifting past reverse is difficult MH-General Discussions & Problems 6 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.