Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Forum 101 | Announcements | Member Concerns
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-22-2013, 10:32 AM   #141
Senior Member
 
JohnBoyToo's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: May 2012
Location: DFW, Tex-US
Posts: 4,829
This may have been mentioned, but it's possible one of the advertisement servers may be the problem...

on an Audi forum I frequent, there was a few days that one of the ad hosting servers had not only response issues, but malware that they were nice enough to distribute on some of their ads :(

Which may explasin why some are having issues and others are not....
some see some ads, some see all, some see none ...
__________________

__________________
'11 Monaco Diplomat 43DFT RR10R pushed by a '14 Jeep Wrangler JKU. History.. 5'ers: 13 Redwood 38gk, 11 MVP Destiny, Open Range TT, popups, vans, tents...
JohnBoyToo is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-22-2013, 10:32 AM   #142
Senior Member
 
RinkersRanch's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Mid Atlantic Campers
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Apr 2010
Location: Locust Grove, Virginia
Posts: 345
Tracert results

My pc was noticeably stalling when I was checking out irv2 this morning. The Forums page is taking between 6-7 seconds, no matter how many times I return after visiting other pages. When I click on a subject of interest it is consistently taking 4-5 seconds to load those pages. This is unusual. Usually pages here load in less than 2 seconds.

I just checked my Android phone irv2 app. and it is loading pages faster than ever.

I tried the (tracert www.irv2.com) and here are the results, although I have no idea how to read or understand what it means.

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Acer>tracert www.irv2.com
Tracing route to irv2.com [174.37.94.69]
over a maximum of 30 hops:
1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 41 ms 29 ms 29 ms 71.63.28.1
3 10 ms 11 ms 11 ms te-7-3-ur01.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.126.65]
4 11 ms 10 ms 9 ms te-9-1-ur02.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.98]
5 12 ms 12 ms 13 ms te-7-1-ar01.staplesmllrd.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.102]
6 15 ms 11 ms 11 ms xe-6-1-3-0-ar02.staplesmllrd.va.richmond.comcast
.net [68.86.172.210]
7 21 ms 24 ms 21 ms pos-0-6-0-0-cr01.charlotte.nc.ibone.comcast.net
[68.86.91.149]
8 29 ms 31 ms 28 ms pos-3-9-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.net
[68.86.89.17]
9 30 ms 27 ms 28 ms pos-0-11-0-0-pe01.56marietta.ga.ibone.comcast.ne
t [68.86.88.186]
10 25 ms 77 ms 35 ms xe-0-0-1.bbr01.tl01.atl01.networklayer.com [75.1
49.231.154]
11 45 ms 44 ms 44 ms ae13.bbr02.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.
18.134]
12 * * * Request timed out.
13 47 ms 47 ms 45 ms ae7.dar02.sr01.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.238]
14 * 46 ms 50 ms po2.fcr04.sr05.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.218]
15 45 ms 45 ms 44 ms 174.37.94.69-static.reverse.softlayer.com [174.3
7.94.69]
Trace complete.
C:\Users\Acer>
__________________

__________________
Wayne, Diane, & Bentley (our 22 lb. alarm system)
02 Pace Arrow 37A-Workhorse, 01 Jeep Wrangler toad.
RinkersRanch is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 01:20 PM   #143
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
Keep in mind that they do maintenance around 3AM MST. Some times you will get a message to "Please Wait" and sometimes it is just slow for a bit.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 01:51 PM   #144
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 26,266
Quote:
Originally Posted by RinkersRanch View Post
My pc was noticeably stalling when I was checking out irv2 this morning. The Forums page is taking between 6-7 seconds, no matter how many times I return after visiting other pages. When I click on a subject of interest it is consistently taking 4-5 seconds to load those pages. This is unusual. Usually pages here load in less than 2 seconds.

I just checked my Android phone irv2 app. and it is loading pages faster than ever.

I tried the (tracert www.irv2.com) and here are the results, although I have no idea how to read or understand what it means.

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Acer>tracert www.irv2.com
Tracing route to irv2.com [174.37.94.69]
over a maximum of 30 hops:
1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 41 ms 29 ms 29 ms 71.63.28.1
3 10 ms 11 ms 11 ms te-7-3-ur01.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.126.65]
4 11 ms 10 ms 9 ms te-9-1-ur02.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.98]
5 12 ms 12 ms 13 ms te-7-1-ar01.staplesmllrd.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.102]
6 15 ms 11 ms 11 ms xe-6-1-3-0-ar02.staplesmllrd.va.richmond.comcast
.net [68.86.172.210]
7 21 ms 24 ms 21 ms pos-0-6-0-0-cr01.charlotte.nc.ibone.comcast.net
[68.86.91.149]
8 29 ms 31 ms 28 ms pos-3-9-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.net
[68.86.89.17]
9 30 ms 27 ms 28 ms pos-0-11-0-0-pe01.56marietta.ga.ibone.comcast.ne
t [68.86.88.186]
10 25 ms 77 ms 35 ms xe-0-0-1.bbr01.tl01.atl01.networklayer.com [75.1
49.231.154]
11 45 ms 44 ms 44 ms ae13.bbr02.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.
18.134]
12 * * * Request timed out.
13 47 ms 47 ms 45 ms ae7.dar02.sr01.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.238]
14 * 46 ms 50 ms po2.fcr04.sr05.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.218]
15 45 ms 45 ms 44 ms 174.37.94.69-static.reverse.softlayer.com [174.3
7.94.69]
Trace complete.
C:\Users\Acer>
Are you using Internet Explorer 8 or older?
__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 07:15 PM   #145
Senior Member
 
RinkersRanch's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Mid Atlantic Campers
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Apr 2010
Location: Locust Grove, Virginia
Posts: 345
Quote:
Originally Posted by MSHappyCampers View Post
Are you using Internet Explorer 8 or older?
Nope, IE 10. Windows 7, 64bit, W/4Gb ram, 250Gb hard drive W/120Gb free. Pentium Dual core 2.20GHz processor. Again what ever all this stuff means. Thought it might have something to do with the slow loading. All the other web pages I visited today loaded normally.

Does that trace I did show anything interesting? I have no idea what it shows.

just a note, I did a 'Preview Post', while writing this, and it took about 7 seconds for the preview to show after clicking the 'Preview Post' button.

Thanks, Wayne
__________________
Wayne, Diane, & Bentley (our 22 lb. alarm system)
02 Pace Arrow 37A-Workhorse, 01 Jeep Wrangler toad.
RinkersRanch is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 07:31 PM   #146
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
Opera used to have a digital timer extension for page load times, but I can't find it anymore.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 08:55 AM   #147
Registered User
 
Vintage RV Owners Club
Gulf Streamers Club
Join Date: Oct 2010
Location: Indiana
Posts: 4,954
Your trace is clean. Pings are good. The problem is one of the ad servers..
__________________
Midniteoyl is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 10:39 AM   #148
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 26,266
Wayne, just download Firefox and try it. You will be amazed! I was VERY reluctant to leave Internet Explorer as it was the only thing I have ever used. The folks on here finally convinced me to try something else and I can't believe I haven't done it years ago!
Firefox has lots of approved add-ons that are great!
Download AdBlock Plus to go along with it.

Good luck, happy trails, and God bless!
__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 12:42 PM   #149
Community Moderator
 
Petro's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Dec 2003
Location: Weyauwega, WI US
Posts: 5,787
I have never until today had an issue with iRV2 being slow . Today it is as slow as molasses in January. (pun intended) I use Windows 7 & IE. I shut down IE and loaded Firefox and tried that. It made no difference except I got a box that appeared on the lower left of my screen that had a spinning wheel and a message that said edge.quantserve.com. I tried it several times and when the screen froze I would get that message.

Don
__________________
Don & Bev Morgan Weyauwega WI, 05 Itasca Horizon 40KD, 400 HP Cummins, Delorme GPS LT 40, Toad 07 Saturn Vue AWD, Air Force One, TST 510 TPMS, Mayor of Weyauwega 2007 - 2013, Waupaca Co Board Supervisor 2010 - 2014
Petro is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 01:35 PM   #150
Senior Member
 
99-Am.Star's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Dec 2011
Posts: 2,141
I have been having trouble with irv2 being slow for na week or so. It's still slow today, but not quite as bad as two days ago. All of the other sites I go to daily are fine, no problem. Only this site. Hope someone can fix it soon.
__________________
1999 NEWMAR American Star (for sale) SOLD !!![* Newmar Kountry Kklub # 19708 * THOUSAND TRAILS * 2006 Chevy 3500 Dually Dmax/Ally SOLD* Curt Q20 (For Sale)* Prodigy P2 *US ARMY 1965-1967 * Disabled Vietnam Veteran 1966-1967 * Life Member VFW *
99-Am.Star is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 01:50 PM   #151
Senior Member
 
Craig_R's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2011
Location: Huson, MT
Posts: 1,043
Quote:
Originally Posted by RinkersRanch View Post
My pc was noticeably stalling when I was checking out irv2 this morning. The Forums page is taking between 6-7 seconds, no matter how many times I return after visiting other pages. When I click on a subject of interest it is consistently taking 4-5 seconds to load those pages. This is unusual. Usually pages here load in less than 2 seconds.

I just checked my Android phone irv2 app. and it is loading pages faster than ever.

I tried the (tracert www.irv2.com) and here are the results, although I have no idea how to read or understand what it means.

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Acer>tracert www.irv2.com
Tracing route to irv2.com [174.37.94.69]
over a maximum of 30 hops:
1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 41 ms 29 ms 29 ms 71.63.28.1
3 10 ms 11 ms 11 ms te-7-3-ur01.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.126.65]
4 11 ms 10 ms 9 ms te-9-1-ur02.spotsylvania.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.98]
5 12 ms 12 ms 13 ms te-7-1-ar01.staplesmllrd.va.richmond.comcast.net
[68.86.173.102]
6 15 ms 11 ms 11 ms xe-6-1-3-0-ar02.staplesmllrd.va.richmond.comcast
.net [68.86.172.210]
7 21 ms 24 ms 21 ms pos-0-6-0-0-cr01.charlotte.nc.ibone.comcast.net
[68.86.91.149]
8 29 ms 31 ms 28 ms pos-3-9-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.net
[68.86.89.17]
9 30 ms 27 ms 28 ms pos-0-11-0-0-pe01.56marietta.ga.ibone.comcast.ne
t [68.86.88.186]
10 25 ms 77 ms 35 ms xe-0-0-1.bbr01.tl01.atl01.networklayer.com [75.1
49.231.154]
11 45 ms 44 ms 44 ms ae13.bbr02.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.
18.134]
12 * * * Request timed out.
13 47 ms 47 ms 45 ms ae7.dar02.sr01.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.238]
14 * 46 ms 50 ms po2.fcr04.sr05.dal01.networklayer.com [66.228.11
8.218]
15 45 ms 45 ms 44 ms 174.37.94.69-static.reverse.softlayer.com [174.3
7.94.69]
Trace complete.
C:\Users\Acer>
Since I threw the idea of running a trace route out there without explaining it, I'll attempt to do that now using one line from Wayne's trace route return above.

Code:
7 21 ms 24 ms 21 ms pos-0-6-0-0-cr01.charlotte.nc.ibone.comcast.net
[68.86.91.149]
Each line of the trace route return is called a "hop". Each hop can broken down into four pieces of information. The hop number, the ping times, the name of the network server/switch/router, and the IP (Internet Protocol) address of said server/switch/router. In the example cited above we are looking at hop #7 with returned ping times of 21 milliseconds, 24 ms and 21 ms from server/switch/router pos-0-6-0-0-cr01.charlotte.nc.ibone.comcast.net at IP 68.86.91.149.

Everything stated in the above paragraph is pretty self explanatory except the term ping times. When a trace route is requested the trace route function determines the path to the network destination and sends a series of three pings to each network component (server, switch or router) along the path. Each ping is made up of a measured packet of data. The time it takes for the packet to leave your computer, reach it's destination and then return to your computer is the ping time, always measured in milliseconds. The lower your ping times are, the better the connectivity and throughput your network connection has to that particular destination.

In Waynes trace route return above, it indicates Request timed out at hop #12. Basically that means that the ping packet never returned and could possibly be a bottleneck in the network. If another few trace routes are run and all of the ping times look good but there is still a network component that is timing out then it is the network that is the problem and not the destination.

I hope this is helpful and if I've left anything out please let me know.
__________________
Craig & Donna
2005 Beaver Monterey Laguna IV (aka The Hotel Monterey)
2011 Jeep Liberty Limited
Craig_R is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 02:18 PM   #152
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
I wonder how the other forums survive without having so many ads and run 3 times as fast. I've been on other types of forums with the same software and they aren't slow.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 02:52 PM   #153
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: South West Michigan
Posts: 394
The problem here started about the 16th with a big windows update. The wives win 7 computer never did recover so I gave her one with XP. This computer is having IE8 lock up issues and my work computer and a lot of other peoples work computers are having issues and we have a very high level IT department of about 60 people and there wispers of a bad update . Nobody really has a clue at this point but it's everywhere.
__________________
mikell is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 03:54 PM   #154
Registered User
 
Vintage RV Owners Club
Gulf Streamers Club
Join Date: Oct 2010
Location: Indiana
Posts: 4,954
Didnt see the request time out on line 12 (4.8" screen is still too small).. good catch..
__________________

__________________
Midniteoyl is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.