Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Vintage RV's
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-05-2014, 06:05 PM   #1
Junior Member
 
mamacarol's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2013
Posts: 28
Microwave & front AC not working now?

I just returned from having some mechanical work done, when I returned to site & plugged into my 50 amp service, the Microwave/convection oven AND the front AC unit doesn't turn on? Back AC works fine as well as lights etc. I did have the park owner check the pole & said all is fine there. HELP where do we start looking now?
__________________

__________________
1988 Executive Prestige 36ft Diesel Pusher
Full Timer Mama C
mamacarol is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-05-2014, 07:02 PM   #2
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,250
It really sounds like one side of your 50 amp service is dead. You say the pole was checked, how? Did he check that both hots on the 50 amp outlet were live? Easy to check with a multi meter. If the pedestal is O.K., then next check at your power panel. Make sure all circuit breakers are on. Turn them off then on to be sure. If it still doesn't solve the issue, take the cover off the power panel and check the leads from the power cord to be sure power is present on both hots. If not, that points to either your plug or cord. Does your '88 have a transfer switch? If so, that's another place to check for power in both hots.

__________________

__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 07:48 PM   #3
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,821
Do you have, and know how to use, a volt meter or 120 volt test lamp?
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 04:34 PM   #4
Junior Member
 
mamacarol's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2013
Posts: 28
Bad Breaker but can't find one to replace

Quote:
Originally Posted by wa8yxm View Post
Do you have, and know how to use, a volt meter or 120 volt test lamp?
Yes, have volt meter but my brother came to check with his meter and said power is good, he did find a bad 20 amp breaker for the front AC so now on a hunt for that but NO One in Kokomo IN seems to have any, tried 2 RV shops, 3 electricial companies, guess just too old, it's a Crouse-Hinds 20 amp 1 pole CTL type MH/MM, post are on the side instead of like normal ones on back, one Elect Co said they could order from NY cost $30-40! No idea how much it would cost to replace with a newer box but might be the way to go?
I am guessing since the Microwave/Convection Oven breaker tests good and the plug also that will have to buy a new one.
__________________
1988 Executive Prestige 36ft Diesel Pusher
Full Timer Mama C
mamacarol is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 05:05 PM   #5
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,250
I did a Google search:

https://www.google.com/search?q=crou...&bih=702&dpr=1

This place came up, the most expensive CB is $5. I didn't have your part # but you can check with them.

Murray Crouse Hinds Circuit Breakers Shipped Fast
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2014, 03:51 AM   #6
Senior Member
 
Tyler6357's Avatar
 
Vintage RV Owners Club
Fleetwood Owners Club
Join Date: Aug 2011
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 337
Do they work with the generator running?
__________________
Tyler6357 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2014, 05:52 PM   #7
Junior Member
 
mamacarol's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2013
Posts: 28
Generator still not working..so no!
__________________

__________________
1988 Executive Prestige 36ft Diesel Pusher
Full Timer Mama C
mamacarol is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interior slideout lights not working driedl Newmar Owner's Forum 14 10-19-2014 08:39 PM
1999 Sea Breeze low in the front trevize1138 Class A Motorhome Discussions 12 06-24-2014 08:20 AM
Front Brakes dutchstar10 Newmar Owner's Forum 2 03-31-2014 07:26 PM
Fleetwood Storm Front TV usinvestment Fleetwood Products Owner's Forum 8 12-29-2013 08:40 PM
Curt front mount trailer hitch revue mosquito13 Truck Camper Discussion 0 08-04-2013 05:54 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.