Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Vintage RV's
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-18-2011, 07:04 PM   #1
Join Date: Mar 2011
Posts: 54
No Gauges 1988 FLeetwood

It appears that all of the gauges on our Southwind have stopped working which I guess means our alternator is not charging either. I am hoping someone can tell me that the 1988 Fleetwood Southwind, Chevy driveline, has an IVR? This just happened yesterday on our trip back from a camping trip with the grandkids. We did make it home but the battery was dead when I tried to start it after we got back. My wife was really excited she did so well on fuel.. The Alt gauge is dead zero, fuel just below full, oil pressure mid range and temp at half mark.


BUB1988 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-18-2011, 08:49 PM   #2
Senior Member
Join Date: Mar 2011
Posts: 108
check the belt first; it might have popped. our '84 has an alternator belt and a power steering belt, and the alt belt popped off on ours. these coaches are pretty forgiving beasts; i replaced the belt and it worked good as new charging. second, check all the connections to the batteries and the isolator. you might have popped a breaker or a fuse, or simply have a loose connection. check the wires that go to the back of the alternator; they might have shook loose or broken off.
these are really pretty simple rigs, once you can separate "truck" from "house" when you're doing repairs to systems.

raccoonman is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 04:36 PM   #3
Senior Member
Join Date: Nov 2009
Posts: 439
Some vehicles also use "fusible links" to power the chassis gauges and such. These look like wire but usually have a lump of rubber insulation at the end connecting to the wires leading to the cab. Could be off the starter, a solenoid, or the alternator.
The insulation on these links is a dull finish, not glossy like alot of the other wires. also usually only 3 or 4" long then they are attached to the regular wire where the lump of rubber is.
leadman is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2011, 07:17 PM   #4
Join Date: Mar 2011
Posts: 54
Well I found part of the problem with the gauges. The gauge fuse was blown. Now for the next part of the story. I had another post for the RV house batteries not charging while driving. With info from that post I had to replace the battery isolator relay. Now it seems that now that the alternator is charging the house batteries while the engine is running when the relay kicks in the charge the house batteries while driving it blows the gauge fuse. If I disconnect the relay to charge the house batteries the fuse doesn't blow. So now I am at a loss as to why the relay to charge the house bateries blows the gauge fuse.
BUB1988 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1988 Fleetwood No Power BUB1988 Vintage RV's 10 03-22-2011 04:44 PM
I am the proud owner of a 1988 Fleetwood Tioga Arrow 4 da thrill iRV2.com General Discussion 2 10-06-2010 08:22 PM
Potential 1988 Fleetwood Limited Owners DebRon Fleetwood Products Owner's Forum 7 11-01-2009 08:05 PM
Best place to find parts for 1988 Fleetwood LTD DebRon Vintage RV's 2 10-26-2009 07:05 PM
1988 fleetwood pace arrow no power joepetruscan MH-General Discussions & Problems 6 10-25-2009 12:57 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.