Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-12-2007, 12:33 PM   #15
Junior Member
Join Date: May 2006
Posts: 10
Thanks for the info, I don't think my son's 03 has ever had anything but GM delco filters.Still reading zero oil pressure for last 3 weeks.Went out we think when pulling a boat up to Shaver lake Made some strange engine noise pulled over called me on cell for a about 5 minutes,started back up no noise when I met him on sat,I noticed the gauge had failed again.Think I will change the senser to a after market type and see if it does any better. MIKE

school man is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-12-2007, 01:57 PM   #16
Senior Member
JCM's Avatar
Triple E Owners Club
Join Date: Nov 2004
Location: Williams Lake,BC Canada
Posts: 978
Maybe his oil pump shaft is failing and you are hearing tapet noises. You shouldn't hear any strange noises if only the guage fails.
The dog ears on the shaft break off and maybe they are broken but wedging on and off causing him to have oil pressure some times. Connect a mechanical oil pressure guage and check.
I could post pictures if someone could tell me how.

2007 Triple E - Empress Elite - Freightliner
WH 22 owner for 7 years
JCM is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2007, 03:47 PM   #17
Junior Member
Join Date: May 2006
Posts: 10
Not a bad idea to check oil pressure,will try to get it to measure it. The valve train has allways been noisy even when new???????? Seems like the 8.1 is just a bit noisy over most big block Chevys MIKE
school man is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 01:44 PM   #18
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
I Had the same problem on a trip to MT from AZ. The oil pressure went to zero on hard pulls up mountain passes. Changed oil to Castrol full synthetic 5w30 and problem went away. Also went to a NAPA oil filter, so don't know exactly what fixed the problem.
bsmithrv is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 02:41 PM   #19
Senior Member
Join Date: Dec 2007
Location: Blairsville,GA
Posts: 257
This is not directly related, but I have had problems with aftermarket filters (I think they were Fram) that if the engine sit for a while, it would clatter for a moment when started up. Went back to the OEM filters and didn't have anymore problems. The OEM filters had a check valve built in which kept the oil from draining back. apparently the aftermarket filters did not have this.

Hillbilly2 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Workhorse engine/trasmission power loss sdcgkc Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 14 11-21-2007 09:12 AM
workhorse oil notification???? joelyn Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 33 07-31-2007 06:16 PM
WorkHorse Oil/Fuel Filters JC2 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 12 06-27-2007 03:24 PM
Oil changes-2006 Workhorse studmuffin Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 06-11-2006 09:41 AM
8.1 Workhorse oil press loss Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 18 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.