Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-18-2010, 08:33 PM   #15
Member
 
gallopn'go4r's Avatar
 
Forest River Owners Club
Join Date: Jan 2010
Location: West Tampa, FL
Posts: 45
Tony, Welcome

Based on personal experience, I'll bet that your plugs, fuel pump, fuel & filter are fine.

Remove, clean and re-install the EGR (Exhaust Gas Return) valve located on the rear of the engine. It gets stuck with carbon buildup and will cause it to stutter, miss, idle rough or just sounds terrible.

I've had to do this on not only mine but my dad's and brother's big blocks. I scrape off or glass bead (sandblast) any carbon or buildup, lubricate with WD40, make sure push rod is free, seal with high temp 3M and reinstall or go to NAPA and purchase a rebuilt one (had to do that for my dad's 460 second time around).

Before you go and spend a lot of $$, R&R the valve and try it out. It is not a difficult job.

go'fr
__________________

__________________
gallopn'go4r is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-02-2010, 07:32 AM   #16
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
The Problem was the TEMP Sending Unit to the Computer -it was telling the engine that it was never warming up -- Changed out the $30.00 part and it runs great ---
__________________

__________________
Tony Cureton is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2010, 09:24 AM   #17
Senior Member
 
Wanabee FTer's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Jul 2010
Location: Golden Village Palms, CA
Posts: 1,988
Blog Entries: 12
Glad to hear it's fixed, now you can go have some fun!
__________________
Wanabee FTer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2010, 06:00 PM   #18
Senior Member
 
SteveLevin's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 1,195
Wow...I would not have guessed that in a million years. Was your temp indicator on the dash showing the proper temperature or was it also showing always "cold"?

Steve
__________________
SteveLevin is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2010, 09:43 PM   #19
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 689
Stated the fuel filter was dirty when changed. What about the condition of the air filter. A dirty on can cause a mileage loss as well as other problem. glad you solved your problem
__________________
RVhauler is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 10:52 PM   #20
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Austin, TX
Posts: 263
Quote:
Originally Posted by Tony Cureton View Post
The Problem was the TEMP Sending Unit to the Computer -it was telling the engine that it was never warming up -- Changed out the $30.00 part and it runs great ---
Thanks for letting us know what it was.

At any point, did you ever check the OBD-1 codes? The coolant temperature is closely monitored by the ECU and a bad reading or the engine not warming up (or warmup not being sensed) should have set a code, probably code 338.
__________________

__________________
mpaton is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coachmen: Coachmen 'Orphans' ChiefJohn Forest River Owners Forum 39 07-02-2017 08:33 AM
Coachmen: Coachmen SportsCoach Legend ChiefJohn Forest River Owners Forum 3 12-16-2009 07:54 AM
Coachmen RV Sold to Forest River, Inc.! Explore America iRV2.com General Discussion 4 11-24-2008 02:31 PM
Coachmen Grabs Market Share DriVer RV Industry Press 1 06-19-2008 07:20 PM
Coachmen Hosts Dealers, Touts New Direction DriVer RV Industry Press 7 07-18-2007 01:20 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.