Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-25-2011, 09:27 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
AC Issue

My rooftop AC only runs in high speed and works fine there. The low speed doesn't come on. I do hear a buzz from the unit. Any ideas on what to check? Thermostat, blower motor, capacitor????? Dometic 13500 BTU in 2003 Mnnie Winnie.
__________________

__________________
eparra is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-25-2011, 01:54 PM   #2
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 12,323
Hi eparra,
Is the fan speed controlled manually or automatically.
__________________

__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 06:58 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
It has Auto and Fan Low/High settings on the thermostat. And it only works in the Fan High mode.
__________________
eparra is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 08:51 AM   #4
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 12,323
Hi eparra,
If you have a meter and are comfortable working with it consider exposing the wires behind the selection knob. See if you have power into the switch and power out of the switch to the low speed setting. If there is power in but no power out of the switch, the switch is to blame If you have power in and out of the switch, one needs to get the wiring diagram and trace the power until it is lost. At that point is the failing component.
__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 06:52 PM   #5
Moderator Emeritus
 
TXiceman's Avatar


 
Vintage RV Owners Club
Texas Boomers Club
Oklahoma Boomers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2000
Location: Full Time, TX Home Base
Posts: 17,150
Blog Entries: 21
Could be a bad switch or a bad motor.


Ken
__________________
Amateur Radio Operator (KE5DFR)|Full-Time! - 2012 6.7L Ford Crew Cab Dually -2013 HitchHiker Champagne 38RLRSB - Travel with one Standard Schnauzer and one small Timneh African Gray Parrot
TXiceman is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 10:53 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
I am an Electronic Tech by trade just don't know much about AC. I'll check with meter and see if switch is good. Does wire from High/Low switch go to a relay that passes the 110VAC to separate wires on the fan motor, one for low speed and one for high speed, or is there one wire to run motor and different AC levels are sent to it?
Thanks for the help.
__________________

__________________
eparra is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low Air Suspension Issue OldForester Alpine Coach Owner's Forum 85 02-15-2013 10:54 AM
Cummins ISC Hard start issue Roadking Cummins Engines 13 05-01-2012 08:38 AM
Converter/Inverter/2x 6 volt issue? CMcCardell MH-General Discussions & Problems 11 05-08-2009 03:26 PM
Parking Brake issue ktmnoel Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 15 08-30-2008 05:13 PM
Tire Issue L. Rome 5th Wheel Discussion 10 05-24-2008 08:03 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.