Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-14-2017, 02:45 PM   #15
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 12,745
Fast blinking on the IOTA charger is bulk mode or high amp charge.

Slower blinking is absorbsion mode or topping off charging.

Steady on is float or maintance charging.

Looking at your battery charging voltages, you probably have a solid state isolator. It will have a bit lower voltage on the house bank then the chassis bank when the engine is running.
That part seems to be working fine.

Your boost solenoid is probably bad, causing the no boost help when starting either engine. That's a seperate solenoid that can be located by listening for it, as you hit the boost switch on and off.

Your converter ( IOTA ) is working fine, as it is charging the house batteries. In that year MH, It probably doesn't have any way to charge the chassis battery.

Since your house batteries went so far out of equalization, I suspect they are failing. Connected in series, one should never go lower then the other.

If one, in a series set fails, the other is soon to join it. I would replace the set.
__________________

twinboat is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-14-2017, 05:49 PM   #16
Member
 
Chevelle427's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jim_HiTek View Post
On the Thor's dash there will be, or at least should be, a switch that says 'Radio'. It'll likely be a rocker switch and if you throw it one way, it will have 'AUX' power from the house batts for when you are parked at a RV park and have shore power. Flip it over to 'Main' and it will behave just like a car's dash radio, getting it's power from the chassis batts. It will go dark when you shut off the engine. It is still using some power though, just not much.

I've never seen a recent RV where the dash radio was powered by the house batts exclusively.

That switch would have nothing to do with the speakers directly.
As per radio

When I had the switch set to travel, speakers in rear worked but not loud

Swap switch to park.
Speakers get loud
__________________

Chevelle427 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2017, 08:33 PM   #17
Senior Member
 
Jim_HiTek's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Full time RV'er
Posts: 1,803
Quote:
Originally Posted by Chevelle427 View Post
As per radio

When I had the switch set to travel, speakers in rear worked but not loud

Swap switch to park.
Speakers get loud
Prolly some leakage. Since in most RVs it's not encouraged for passengers to be hanging around the living compartment, I can see an engineer doing something like that on purpose. But the engineer in me thinks it is nothing but leakage.

I have the surround sound speakers in my rig, I'll test for that my next trip. See if they are on, but at a reduced volume. Right now, parked and on shore power, the volume is the same regardless of the switch position.
__________________

__________________
'02 Winnebago Journey DL, DSDP, 36' of fun.

Visit my RV Travel & Repair Blog at : http://chaos.goblinbox.com
Jim_HiTek is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Day - Another Project (Fix) jk_and_dog Winnebago Industries Owner's Forum 11 02-05-2014 01:05 PM
One thing leads to another, and another, and another..... MSHappyCampers iRV2.com General Discussion 16 08-21-2013 10:11 AM
Another City another problem hpykmpr47 Monaco Owner's Forum 2 07-04-2013 11:00 AM
Another trip another problem jk_and_dog Winnebago Industries Owner's Forum 2 08-30-2010 09:58 PM
Another update: Updated -no success -Another Customer Service delay from WRV Virginia Alpine Coach Owner's Forum 17 08-06-2007 09:55 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.