Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-11-2016, 10:47 PM   #15
Junior Member
 
Overland Owners Club
Join Date: May 2013
Location: Pacific NW
Posts: 24
My aqua hot has plenty of hot water but no heat at any of the zones. Anyone have an idea where to start on what the problem might be?
__________________

__________________
goose55 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-11-2016, 10:52 PM   #16
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,508
Pumps not running would be my guess. We have a 600D and so far ours works fine so I'm no expert!
__________________

__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2016, 12:54 AM   #17
Senior Member
 
SpaceNorman's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,144
Quote:
Originally Posted by goose55 View Post
My aqua hot has plenty of hot water but no heat at any of the zones. Anyone have an idea where to start on what the problem might be?
I had that problem. Ultimately, we determined that the "control thermostat" was bad (it was preventing the unit from heating up completely (158 deg - 190 deg). If the "control thermostat" is good - check the "low temperature cutoff switch" (basically another thermostat). The Low temp cutoff prevents boiler antifreeze from circulating if the temperature seen at the low temp cutoff is below 90 degrees (the unit does this to prioritize heating water over producing comfort heat).

A laser thermometer and a phone call to the Aquahot support folks will likely go a long way in terms of getting help on this. They were incredibly helpful when we were troubleshooting the problems that I experienced.
__________________
SpaceNorman
2012 HR Endeavor 43' DFT, 2012 Jeep Liberty
www.penquinhead.com
SpaceNorman is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2016, 08:17 AM   #18
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2009
Location: Varies Depending on The Weather
Posts: 8,517
Quote:
Originally Posted by goose55 View Post

My aqua hot has plenty of hot water but no heat at any of the zones. Anyone have an idea where to start on what the problem might be?
Try rapping each of the check valves located near the pumps sharply with a rubber hammer or wooden handle to see if possibly they are stuck in the close position. That usually happens with one zone, not all three, but I guess it's possible.

Review page 26 of the manual. Link to the manual posted in a previous post.

Dr4Film ----- Richard
__________________

__________________
Dr4Film is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aqua Hot solution to my hot, cold, hot water problem JeffK Entegra Owner's Forum 38 06-25-2017 04:54 PM
Aqua Hot--not hot srx-6 MH-General Discussions & Problems 21 03-04-2010 05:58 PM
Hydro Hot Service (Aqua Hot) Wayne R RV Systems & Appliances 15 03-13-2009 07:25 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.