Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-06-2007, 04:25 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21
07 dynasty... front thremostat opeaters 2 heat exchangers in front, they work great... when rear is on.. only the bath will come on.. neither one of the heat excahngers in bedroom come on???? anyone????
__________________

__________________
jefflewin is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-06-2007, 04:25 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21
07 dynasty... front thremostat opeaters 2 heat exchangers in front, they work great... when rear is on.. only the bath will come on.. neither one of the heat excahngers in bedroom come on???? anyone????
__________________

__________________
jefflewin is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 04:55 AM   #3
Moderator Emeritus
 
Cruzer's Avatar


 
Join Date: Oct 2002
Location: Sheboygan, WI
Posts: 4,901
I'm assuming that you have a 2 zone system, utilizing the third zone for basement heat. Each zone has a separate circulating pump/solenoid valve. Because your zones do work independantly I can only qassume that the pumping/circulating system works fine. The problem is in the control circuitry. If you look in the basement at the HydroHot's controller panel there are a number of LEDs that illuminate to aid in troubleshooting. If the front stops dead whenever the rear is on I'd look at those LEDs. If the zone 1 LED goes out then something is telling that zone to shut down. Odds are it's a thermostat issue although it could possible be bad controller board on the HydroHot.

I'm assuming that you are running on the diesel burner when this happens? If running on electric and you turn on the domestic hot water, the heating system will temporarily shut down to prevent the boiler anti-freeze from getting too cold. I guess it's possible there could be some kind of logic passed to the front zone if too many things are going without enough input energy.

I'd look at the thermostat first, before contacting HydroHot. Actually, if it's an '07 Monaco should be able to diagnose it.
__________________
Mark & Leann Quasius
2016 Cornerstone 45A
2007 Allegro Bus 42QRP (Sold)
2012 Jeep Wrangler Unlimited - Rubicon
Cruzer is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 06:48 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21
thanks curzer,

you are correct in the zones, my front thermosat runs both exchanges and both work great.. my rear which has zone 1 & 2.. only uses zone 2 for the heat, as zone 1 does not offer furnance, when i switch the zone 2 furnace, the bathroom works only.. there are 2 excange's also in the bedroom, neither one of those are working, and yes while the disel bunner is on, the the bay works fine... i think i will call moanco on monday.. i purchase in dec 06.. so i have a few months left.. thanks
__________________
jefflewin is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 06:33 AM   #5
Retired Senior Member
 
RonNBama's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,046
Blog Entries: 22
Hey jefflewin, if I read this correctly, I had a similar problem on my '98 Dynasty. My controls are the basic wall mounted thermostat type though (just a contact closure). I found that the rear zone (one of three) would only heat if the center (bathroom) zone was running first. If only the rear kicked the fans on, it only blew cool air. I wasn't smart enough to trace out the problem, so I slaved the relay closing coils together so that when either zone called for heat, both relays closed and the warm air flows.
__________________
(1984 Barth Regal)
(1998 Monaco Dynasty)
2001 Monaco Executive
RonNBama is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hydro Hot Service (Aqua Hot) Wayne R RV Systems & Appliances 15 03-13-2009 07:25 PM
Aqua Hot fluid JFC Monaco Owner's Forum 7 12-20-2008 06:30 AM
aqua hot system brunter Monaco Owner's Forum 5 09-29-2008 11:32 AM
Aqua Hot and Furnace! KCIDoner Monaco Owner's Forum 30 05-05-2008 04:46 AM
Aqua Hot Problem DCTENT Monaco Owner's Forum 4 04-12-2008 05:25 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.