Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-25-2012, 06:42 PM   #1
Senior Member
mgosselin's Avatar
Join Date: Feb 2011
Posts: 158
Atwood Levelegs

Had some issues over the weekend, and wanted to get some advise on trouble shooting the issue.

When I turned on the Levelegs only the Engine Running light would come on, so I could not activate the system. Moved the coach forward and backwards a couple of times and finally the Engine Running light, Park Brake Engaged light, and Park/neutral light came on. Was able to level the coach.

When it was time to leave had the same issue with the Levelegs system. In order to get them to come up, had to put foot on break, release air brake, and put in drive. Emergency system made the Levelegs come back up.

When I put back in storage tonight, I tried to level just to check the system and had the same issues.

What should I check on the system? I have a couple more trips over the next two months and need the Levelegs system to work.

Thanks in advance for everyones help.

Mike Gosselin
2007 Fleetwood Discovery 39S
Toad- 2013 Ford Explorer
mgosselin is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-26-2012, 03:21 AM   #2
Community Moderator
"007"'s Avatar

Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 24,429
I would check all your ground cables to chassis frame of coach from level leg system and battery ground cables to chassis frame make sure they are clean and tight.
Heres a PDF that may help.
You may have corrosion in one of the plugs.

98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
"007" is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 03:37 PM   #3
Senior Member
mgosselin's Avatar
Join Date: Feb 2011
Posts: 158
Had two bad connections at the legs. Went ahead and took care of all four. Works just like new again. Fixed just in time for baseball tournament and holiday travel. Thanks for PDF.
Mike Gosselin
2007 Fleetwood Discovery 39S
Toad- 2013 Ford Explorer
mgosselin is offline   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.