Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-17-2010, 07:15 PM   #1
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 54
Aux Start

I have a 02 Bounder 32 ft with a V10 ford engine. And I am confused it has a Aux start on it, I am thinking if the engine battery is dead you can start the motor off of the house batteries, this has happened a couple of times for me and I have never been able to start off of the house batteries, so what is my problem? and yes the house batteries are fully charged. Thanks for any help. wcombs34
__________________

__________________
wcombs34 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-17-2010, 07:29 PM   #2
Senior Member


 
Join Date: Nov 2009
Location: Big Bear Ca.(Sugarloaf)
Posts: 1,223
Quote:
Originally Posted by wcombs34 View Post
I have a 02 Bounder 32 ft with a V10 ford engine. And I am confused it has a Aux start on it, I am thinking if the engine battery is dead you can start the motor off of the house batteries, this has happened a couple of times for me and I have never been able to start off of the house batteries, so what is my problem? and yes the house batteries are fully charged. Thanks for any help. wcombs34
Mine works if the house batteries shut off is on. Otherwise it won't.
__________________

__________________
Mark & Carole
What a long strange trip it's been.

No longer RVing. Happy Trails to you.
Campingman is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 10:31 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Gary RVRoamer's Avatar


 
Join Date: Jan 2000
Location: Silver Springs, FL. USA
Posts: 18,060
It could be the relay that makes the connection isn't working. Or the dash switch is bad or disconnected somehow.
__________________
Gary Brinck
Former owner of 2004 American Tradition
Home is in the Ocala Nat'l Forest near Ocala, FL
Summers in Black Mountain, NC
Gary RVRoamer is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 11:27 PM   #4
Senior Member
 
historyljc's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2008
Location: Pensacola, Florida
Posts: 5,173
Try holding the Aux Start switch for several minutes before trying to start the engine. This allows the house to put some charge in the chassis battery.
__________________
Travel well, travel safe,
Jim
2006 Tiffin Phaeton - 2011 Cadillac SRX
historyljc is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onan LP Generator hard to start Darryl RV Systems & Appliances 2 10-27-2009 10:26 PM
Onan Generator Quits On Start With No Load Birddog Pilot Alpine Coach Owner's Forum 26 08-11-2008 11:49 AM
Generator won't start. Name Pending Fleetwood Products Owner's Forum 10 05-17-2008 02:20 PM
No aux power from house batteries John Trent Winnebago Industries Owner's Forum 7 02-17-2008 11:59 AM
Aux Start not working hawaiicop Winnebago Industries Owner's Forum 3 01-01-2008 08:53 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.