Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-11-2009, 08:13 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Back up camera not working

We recently rewired our trailer plug and seem to have blown a fuse on the camera, but when we look at the fuse it is not blown. also now the jack levelers are not responding and the dash illumination panel lists door ajar when we go to start the motor home. In essence we have blown some sort of circuit in the motorhome, can it be possible that even though the fuses don't look blown that they shorted out and could cause all of these things.

we also are having a problem witht he pigtail for the trailer that we tow. the rv has a 6 pin and then it goes to a 7blade which hooks into a balded connection on the trailer, what started this issue was that we had no running lights on the trailer when we plugged in. HELP
__________________

__________________
JLCHERITAGE is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-12-2009, 05:15 AM   #2
Senior Member
 
DAN L's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,898
Quote:
Originally Posted by JLCHERITAGE View Post
We recently rewired our trailer plug and seem to have blown a fuse on the camera, but when we look at the fuse it is not blown. also now the jack levelers are not responding and the dash illumination panel lists door ajar when we go to start the motor home. In essence we have blown some sort of circuit in the motorhome, can it be possible that even though the fuses don't look blown that they shorted out and could cause all of these things.

we also are having a problem witht he pigtail for the trailer that we tow. the rv has a 6 pin and then it goes to a 7blade which hooks into a balded connection on the trailer, what started this issue was that we had no running lights on the trailer when we plugged in. HELP
we need to know what kinda moho, chassis, and year you have.
my sony back up cam system is on the same fuse as the coach aux heater blower.
fuses can be bad even though they look ok. sometimes you have to swap them or replace them to know for sure.
sometimes the coach has combination brake-turn-taillights and sometimes they are separate. most trailers use combination lights. if you cross a separate light system with a combination light system you usually need an adapter available at uhaul, cw, etc.
i cannot tell what your problem is from your description, but i gave you some ideas.
__________________

__________________
01 WINNEBAGO 35U W20.8.1L SW Wa, Hi. Good Sam, SKP. AMSOIL fluids. BANKS ecm program. SCAN GAUGE II w/ Ally temp. 2 LIFELINE GPL-6CT AGM Batts on their sides. TST tptts. K&N panel air filter. AERO mufflers. TAYLOR plug wires. ULTRA POWER track bar. KONI fsd shocks, toad '14 smart car
DAN L is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 06:36 AM   #3
Administrator in Memoriam
 
Hitchhiker's Avatar


 
Appalachian Campers
Join Date: Jan 2000
Location: Buladean, NC
Posts: 8,127
Quote:
can it be possible that even though the fuses don't look blown that they shorted out and could cause all of these things.
Hi,

Welcome to iRV2. As Dan posted, fuses can appear to be good and still be bad.

If you have a test light, use it to test for the presence of 12v on each side of the fuse. If 12v is present on both sides it's probably not the source of your problem.
__________________
'11 GMC Acadia SLT AWD
'11 GMC Sierra 1500 4x4 Extended Cab
Hitchhiker is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replace back up camera? K Man MH-General Discussions & Problems 6 02-09-2009 07:20 AM
Back up camera in winter, blurry view FLYTYER Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 1 01-05-2009 06:59 AM
Weldex camera stopped working in my Bounder Dan_Lorenze MH-General Discussions & Problems 3 01-17-2008 01:25 PM
1996 Intruder Back Up Camera Wiring Stevelf Damon 1 09-06-2007 04:19 PM
back up camera Chandler Bing Winnebago Industries Owner's Forum 9 04-13-2007 03:30 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.