Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Closed Thread
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-15-2010, 09:28 AM   #1
Senior Member
PlayItForwrd's Avatar
Tiffin Owners Club
Join Date: Feb 2010
Posts: 311
Banks gauges not working

(I also posted this in the Freightliner section)

Our Allegro has Banks electric boost and EGT gauges. I'm pretty sure they're 'add-ons', since they don''t match any of the other gauges (they're on the far left)

Click image for larger version

Name:	gauges.jpg
Views:	55
Size:	245.6 KB
ID:	3419

Both are dead as doornails...

The electric feed is gray-covered with 5 wires.
The boost gauge has a white wire to + and a black wire to -
The EGT gauge has a red wire to + and a black wire to -
The 5th wire is a lonely green wire, with a male spade plug that's just dangling, not connected to anything. There's no other connection point on the gauges...

FWIW, the light wires have never been connected, which is another reason I suspect Tiffin didn't install them...

I don't know if any other Banks stuff has been installed? (sending units at least?) And I've spent an hour online trying to find an owners/installation manual, with no success. All I DID find is that in all of wiring diagrams I found, none contains any green wire? I know that green wires in AC apps are always ground wires, and I could probably get away with grounding it just to see what happens, but... ?

Any help would be greatly appreciated!

2000 40' Tiffin Allegro Bus \ 2003 Chaparral 260 SSI
1988 53 x 14 Skipperliner \ 1995 32' Party Cruiser
1984 Goldwing Aspencade \ 1976 Harley Sportster
PlayItForwrd is offline  
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-15-2010, 10:28 AM   #2
Senior Member
lyledavid's Avatar

Fleetwood Owners Club
Carolina Campers
Join Date: Feb 2007
Location: Battle Creek, MI
Posts: 143
Play it forward.
I have the banks TLC kit on my Dodge Ram and I called Banks at 888-839-2700 in the Los Angeles area and the sent me down loadable installation instructions for the turbo system, the torque loc trans kit and torque converter.
Call between 7.am and 5.pm Pacific time.
I hope this helps. Lyledavid

lyledavid is offline  
Old 03-15-2010, 10:53 AM   #3
Moderator Emeritus
RustyJC's Avatar

Texas Boomers Club
Join Date: Jul 2000
Location: Cypress, Texas USA
Posts: 8,851
Duplicate thread. This is being discussed HERE.

RustyJC is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Banks causing damage to catalytic converter DKK47 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 15 01-11-2016 03:11 PM
boost and EGT gauges not working PlayItForwrd Freightliner Motorhome Chassis Forum 2 04-05-2010 07:56 AM
Help... Lights quit working 99 exec. lonestarace Monaco Owner's Forum 4 02-10-2010 01:03 PM
Toad Right Turn Signal Not Working OHVEMT Freightliner Motorhome Chassis Forum 5 02-10-2010 11:00 AM
Banks Powerpak with newer Ford V10 soarsz MH-General Discussions & Problems 6 06-14-2007 08:44 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.