Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-25-2008, 07:32 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
I have a 2008 southwind and when i stop the engine and turn on the iterior lights they turn off until i restart the engine what am i doing wrong?
__________________

__________________
tmats is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-25-2008, 07:32 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
I have a 2008 southwind and when i stop the engine and turn on the iterior lights they turn off until i restart the engine what am i doing wrong?
__________________

__________________
tmats is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2008, 09:38 AM   #3
Senior Member
 
LVJ58's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Las Vegas, NV
Posts: 2,146
Good question, could be a faulty house battery disconnect switch, or low battery voltage that trips the disconnect switch. I'm not familiar with the set-up on Fleetwood products.

Hope you get the issue resolved, and when you do, please let us know what it was.

Best of luck, Jim
__________________
Jim & SherrySeward

2000 Residency 3790 v10 w/tags 5 Star tune & Banks system Suzuki XL7 toad
LVJ58 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2008, 08:21 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
thanks for the reply jim. I called the dealer and thay told me to run the generator for awhile or plug the shore line in and let the house batteries charge since they are not charged by the alternator they are probably low
__________________
tmats is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2008, 08:48 PM   #5
Senior Member
 
LVJ58's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Las Vegas, NV
Posts: 2,146
You're welcome tmats, but what your dealer told you doesn't sound correct, the engine alternator should charge both your house and chassis batteries. I would strongly suggest you give Fleetwood technical services folks a call and run your problem by them.

Good luck, Jim
__________________
Jim & SherrySeward

2000 Residency 3790 v10 w/tags 5 Star tune & Banks system Suzuki XL7 toad
LVJ58 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2008, 02:01 PM   #6
Senior Member
 
georgetown350's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,603
When the problem of no lights occurs leave the lights on while you check your battery connections. You may wiggle a cable that prompts the lights back on.
__________________
2008 HR 340 Cummins, Vacationer XL
georgetown350 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 05:49 AM   #7
Senior Member
 
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Oct 2004
Location: California Desert
Posts: 357
I don't know much about an 08, buy on my 04 Southwind with a Workhorse chassis the alternator charges all three batteries when the engine is running, and the converter charges all three when on shore power or on generator. This is all controlled automatically by the battery control unit, and my FW owner's manual does a pretty good job of explaining the whole setup. If you don't have one, you can get a manual from the FW customer service website or by calling them. Maybe you have a faulty control unit.
__________________
2004 Southwind 32VS
2014 C-Max toad
Workhorse chassis
wilanddij is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 07:34 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
thanks everyone for your suggestions I will let you know the solution when I get it fixed
__________________
tmats is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 10:45 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 8
Did you try your battery disconnect switch? Mine did the same thing and discovered I had a bad rocker switch.
__________________

__________________
JJammo1 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switches Chilidip Fleetwood Products Owner's Forum 4 07-11-2008 08:01 AM
disconnect switches Flyerfan Thor Industries Owner's Forum 7 07-05-2008 07:13 PM
Outrigger switches BrianTX Excel Owner's Forum 5 06-09-2008 11:27 AM
switches wecamp4fun National RV Owner's Forum 12 03-26-2008 07:45 AM
Shutoff switches Eagles Nest Fleetwood Products Owner's Forum 6 05-12-2006 12:58 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.