Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-10-2012, 05:40 PM   #1
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2012
Posts: 34
Question Cut Off Switch Onan generator

I can start my genny from inside RV with the panel switch, but I can't shut it off anymore with that same switch like I used to. But if I go outside and open the genny door and remove the panel cover I can shut it off with the switch on the genny. Could this be just the panel swith shut off function that's gone?

Damon Daybreak 2004
Onan 5500 gas


maximel is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-10-2012, 05:48 PM   #2
Senior Member
Bug512's Avatar
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Oct 2010
Location: Warren County, NJ
Posts: 1,277
My guess would be yes. Do you only have one switch inside the motorhome to start and stop the generator ?

Maybe call your local dealer and just ask of they have ever had the same issue or just pick up a switch for the inside of the motorhome and hope that is the problem. I can't imagine that the switch would be that much.

Let us know what you find out.

Gene & Ginger 04 Winnebago Adventurer 33V, Workhorse, 11 Subaru Forester (Toad), Blue Ox Avail, BrakeBuddy, ScanGaugeII, BatteryMINDer, KONI FSD's
Gene's Pictures Ginger's Pictures Gene's Videos
Bug512 is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 05:50 PM   #3
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2012
Posts: 34
Yes there is only one switch. Everything work fine until yesterday.
maximel is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 06:12 PM   #4
Senior Member
clyon51's Avatar
Fleetwood Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2012
Location: Presently White Tank Mtn Regional Park, AZ
Posts: 3,757
Your genny has 4 wires from the front switch to the genny. What has most likely happened is that 4 wire connector has corroded so bad you lost connection on the kill wire. Inspect the connector or a bad connection or a corroded wire in the connector at the genny. Had this happen to me last year and the wire had corroded so bad the wire was totally gone. You may need a new plug at the genny, or just clean the connection and use dilectric grease on it.
John & Clare - Buck & Zeus - Jack & Husky
2008 Fleetwood Bounder 38P
Towd: 2 HD Streetglides
clyon51 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 07:12 PM   #5
Senior Member
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2009
Location: Charlevoix, Michigan
Posts: 181
Same problem for me, only I could not start remotely. I could only stop. My circuit board where the remote switch harness plugged in was a disaster. I wound up using DeOx-it on it and a wire brush on my Dremal tool to get it to work. After it was working I liberally coated the connection Jack and Plug with Dow Corning DC-4 grease and have not had any problems since.
GSMC(SW) U.S. Navy (RETIRED) 1967-10-03 to 1993-11-01
1995 Gulf Stream Scenic Cruiser, Cummins B5.9, Allison MD3060, Toad: 2005 Focus ZXW SES Wagon
Sundancer268 is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 05:05 AM   #6
Senior Member
paz's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Full-timers - Home is where we park it.
Posts: 4,439
I think clyon51 hit the nail on the head. Either the connector is corroded or the wire from the dash switch has broken or is pinched somewhere. If the latter is the case, it will probably be easier to run a new wire than to track down the problem with the existing one.

2015 DRV Tradition 375KPS
2015 Chevy Duramax 3500HD LTZ Dually
Full-timers...Home is where we park it.
Check out our blog: Living Our Dream
paz is online now   Reply With Quote

generator, onan

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.