Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-13-2008, 06:33 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 11
I have two top a/c units with heat pumps and
a furnace, all controlled by a duo-therm control. The front a/c unit has stopped working and none of the functions
will operate. The mode indicator now does't
list a heat pump function. The setting for the
a/c, fan or furnace has no effect at all, is
completely inoperative. The rear unit operates
normal. Anyone had this experience? Any ideas. Thanks, Bussey
__________________

__________________
Bussey is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-13-2008, 06:33 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 11
I have two top a/c units with heat pumps and
a furnace, all controlled by a duo-therm control. The front a/c unit has stopped working and none of the functions
will operate. The mode indicator now does't
list a heat pump function. The setting for the
a/c, fan or furnace has no effect at all, is
completely inoperative. The rear unit operates
normal. Anyone had this experience? Any ideas. Thanks, Bussey
__________________

__________________
Bussey is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2008, 07:47 PM   #3
Senior Member
 
Ray,IN's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: North America somewhere
Posts: 13,688
Go to: Owner's manuals, click on HVAC, then select your model heat pump. You will get a service manual in pdf format. Hopefully it will offer some insight into your issue.
Have you already tried resetting the control? If not, the service manual contains the procedure.
__________________
2000 Winnebago Ultimate Freedom USQ40JD, ISC 8.3 Cummins 350, Spartan MM Chassis. USA 1SG, retired;PPA,Good Sam Life member,FMCA."We the people are the rightful masters of both the Congress and the Courts - not to overthrow the Constitution but to overthrow men who pervert the Constitution. "Abraham Lincoln"
Ray,IN is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2008, 12:38 AM   #4
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
Bussey, once you get the service manual and begin to diagnose the problem be sure to check the data cable connections between the front and rear roof units. Also check all other connections as you may have just lost one to cause this problem. Keep us posted and let us know if you need any further assistance. Good luck.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Duo Therm AC/Heat Pump Problem itdave Monaco Owner's Forum 3 07-16-2008 04:27 AM
Duo-Therm Comfort Control mceaches Newmar Owner's Forum 3 01-10-2008 05:36 AM
Duo-therm AC blower problem 2805C RV Systems & Appliances 4 07-18-2007 06:25 PM
Duo Therm A/C Problem jsd3024 RV Systems & Appliances 5 07-02-2006 02:47 AM
Duo Therm A/C Problem New Member Check-In 5 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.