Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-13-2010, 03:56 PM   #1
Senior Member
 
PlayItForwrd's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Feb 2010
Posts: 312
Furnace ignitor not working

Just found out the rear furnace in our Allegro isn't firing. It does everything the front furnace does, but---

Standing outside at the vents, the blower runs for about 10 seconds, then a distinct "CLICK"...

Following the CLICK, you can hear the ignitor on the front furnace doing the 'tick-tick-tick-tick' thing, followed by flame-on.

Rear furnace, has the CLICK but no tick-tick-tick, just a faint smell of propane, then it goes away-- Click & faint propane repeats in about 30 seconds, then one more time again ONLY... 3 strikes, yer out...


Seems to be doing exactly what it should, just no ignitor.
The furnaces are Suburban SF-35's.
What to look for, and do I pull the cover and look from outside, or from inside?

Thanks in advance!
__________________

__________________
2000 40' Tiffin Allegro Bus \ 2003 Chaparral 260 SSI
1988 53 x 14 Skipperliner \ 1995 32' Party Cruiser
1984 Goldwing Aspencade \ 1976 Harley Sportster
PlayItForwrd is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-13-2010, 07:25 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,060
I had a problem witth one of my furnaces not igniting. I switched the control board to confirm it was a bad board.A new control board solved the problem.
BOB
__________________

__________________
bldrbob is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 07:51 PM   #3
Senior Member
 
DAN L's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,898
maybe these resources will help.
http://bryantrv.com/docs2/docs/SFseriesservice.pdf
http://www.gmceast.com/technical/Nic...an_Furnace.pdf
Marksrv.com Suburban RV furnace parts
Marksrv.com rv furnace troubleshooting
RV Furnace Troubles - Fixing RV Frunace Problems
__________________
01 WINNEBAGO 35U W20.8.1L SW Wa, Hi. Good Sam, SKP. AMSOIL fluids. BANKS ecm program. SCAN GAUGE II w/ Ally temp. 2 LIFELINE GPL-6CT AGM Batts on their sides. TST tptts. K&N panel air filter. AERO mufflers. TAYLOR plug wires. ULTRA POWER track bar. KONI fsd shocks, toad '14 smart car
DAN L is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 12:47 PM   #4
Senior Member
 
PlayItForwrd's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Feb 2010
Posts: 312
MANY thanks Dan & Bob!
__________________
2000 40' Tiffin Allegro Bus \ 2003 Chaparral 260 SSI
1988 53 x 14 Skipperliner \ 1995 32' Party Cruiser
1984 Goldwing Aspencade \ 1976 Harley Sportster
PlayItForwrd is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Furnace stopped working mrschwarz Winnebago Industries Owner's Forum 13 01-23-2008 05:10 AM
Remote controled AC and Furnace max49 Damon 18 04-03-2007 09:39 AM
Furnace Blows Fuse Dougmyers MH-General Discussions & Problems 10 01-12-2006 11:48 PM
furnace working off and on budaa 5th Wheel Discussion 8 05-05-2005 06:39 PM
Suburban furnace won't light in cold weather BryannasTreasureBox MH-General Discussions & Problems 9 01-22-2005 08:12 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.