Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-10-2007, 03:32 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rockland Mass
Posts: 51
A little help please for a newbe!! We have a 2007 Gulfstream BT Crusier with a 4.0 Onan generator. Our dealer said that we just plug the shore line into the plug in the shoreline storage compartment and turn on the generator to power up.
Having done this we still cannot get the convection microwave to work even though the manual says it only draws 900 watts.It works fine on shore power. We tried it with no other appliances on. I have not tried to run the AC off of the generator but will tomorrow.
Tommorow I want to winterize and check out all systems before bringing it back to the dealer to take care of some minor problems.
Is there something I am missing about using the generator? What would you suggest that I do to test to see that the generator is putting out power or that I have it hooked up correctly?
I have gone thru all of the manuals and cannot find anything that would make me believe that it should be working
Don
__________________

__________________
don springhetti is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-10-2007, 03:32 PM   #2
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rockland Mass
Posts: 51
A little help please for a newbe!! We have a 2007 Gulfstream BT Crusier with a 4.0 Onan generator. Our dealer said that we just plug the shore line into the plug in the shoreline storage compartment and turn on the generator to power up.
Having done this we still cannot get the convection microwave to work even though the manual says it only draws 900 watts.It works fine on shore power. We tried it with no other appliances on. I have not tried to run the AC off of the generator but will tomorrow.
Tommorow I want to winterize and check out all systems before bringing it back to the dealer to take care of some minor problems.
Is there something I am missing about using the generator? What would you suggest that I do to test to see that the generator is putting out power or that I have it hooked up correctly?
I have gone thru all of the manuals and cannot find anything that would make me believe that it should be working
Don
__________________

__________________
don springhetti is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2007, 03:43 PM   #3
Senior Member
 
Darryl's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Smyrna, GA
Posts: 223
Don, it sure sounds like the genset is not putting out power. There is a breaker on the generator itself that if turned off, will not send any power to the coach. Check that --- it's probably beside the start/stop rocker switch on the generator.

I would also test other outlets in the coach to see if the generator is putting out any power. Anything electrical should do. If they are dead and the generator is running, you know it's not producing power.
__________________
Darryl
Smyrna GA
Darryl is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2007, 10:31 AM   #4
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Rockland Mass
Posts: 51
Thanks Darryl,
I checked the outlets and as you suspected I was not getting power. I switched the breaker a couple of times and it did the trick.
Winterization went well except that I cannot get the backflow preventer on the city water to seat. When I pushed the valve in to let a little anti freeze to flow through it would not stop flowing. looks like there is some kind of "trick" to pushing and twisting that I have not figured out.
Will did out the manuals.
Thanks again
Don
__________________
don springhetti is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 05:47 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
I'm sorry to say, but you broke the back flow preventer. Proibably you pressed it while it was under preassure. You need to change the assembly. It is quite easy, and it costs only $5 in most MH places.
__________________
2007 Four Winds Chateau 31F
Map40 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 06:41 AM   #6
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Davie Florida
Posts: 69
on the vacuum breaker more likely as said you dislocated the o-ring pushing Likely in the opposite direction
__________________


Davie Fla
Hyall is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 07:51 AM   #7
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 226
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by don springhetti:

Winterization went well except that I cannot get the backflow preventer on the city water to seat. When I pushed the valve in to let a little anti freeze to flow through it would not stop flowing. looks like there is some kind of "trick" to pushing and twisting that I have not figured out.
Don </div></BLOCKQUOTE>

Don, You will find a fix here.
__________________

__________________
BillArf is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microwave/ generator Problem herzer15 MH-General Discussions & Problems 14 03-01-2009 06:50 PM
Microwave barely runs on generator BobCaesar Boondocking 8 07-04-2008 08:20 AM
Microwave/ Generator Problem herzer15 Winnebago Industries Owner's Forum 6 03-12-2008 08:44 PM
Microwave C&C R RV Systems & Appliances 2 02-10-2008 03:17 AM
Generator barely runs microwave BobCaesar RV Systems & Appliances 14 06-05-2007 08:06 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.