Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-28-2005, 08:45 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 17
Hi All,

We just had a bad experience with my HWH 610 system on my 01 Alpine 36' FDDS. When we attempted to leave the campground yesterday, my wife told me that the LR slide was not retracting. Upon further investigation I noticed that there were no power lights to the control pad. The only thing that worked was the gen slide - and it would only extend - not retract. We searched for hours - first for the HWH control boxes and then we checked every fuse we could find and none were blown. All of the other 12V power was working. BTW - it was a 'real pain' to retract the room slide and the gen slide by hand! Any one had any similar experience with their HWH TouchPad?

Thanks in advance!
__________________

__________________
AlpineAZ is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-28-2005, 08:45 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 17
Hi All,

We just had a bad experience with my HWH 610 system on my 01 Alpine 36' FDDS. When we attempted to leave the campground yesterday, my wife told me that the LR slide was not retracting. Upon further investigation I noticed that there were no power lights to the control pad. The only thing that worked was the gen slide - and it would only extend - not retract. We searched for hours - first for the HWH control boxes and then we checked every fuse we could find and none were blown. All of the other 12V power was working. BTW - it was a 'real pain' to retract the room slide and the gen slide by hand! Any one had any similar experience with their HWH TouchPad?

Thanks in advance!
__________________

__________________
AlpineAZ is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2005, 02:59 AM   #3
Senior Member
 
troth's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: NE Ohio
Posts: 1,177
You might find some insight from these posts below. In my case, because of the way Winnie wired the coach, I blew a fuse. I think I was operating the driver's power window and the jacks at the same time... (there are two fuses in my 325 system at the dash; one is for touchpad power, the other is for the dinger alarm bell).
HWH Jacks & Slideouts

Jacks Down alarm??



Also consider doing an "advanced search" (magnifying glass icon above) and using key word 'HWH power'
__________________
Last Brave 2004 34D
troth is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2005, 12:23 PM   #4
Senior Member
 
ajbjrvers's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Medford, near Boston, Ma.
Posts: 466
to; alpine az

I have an 02 Mountain Aire pusher with HWH 610 jacks. Shortly after taking delivery the control/key pad was'nt lighting up and jacks would not work. I called HWH ,,explained the problem and they said the keypad was the culprit. They sent a new pad and I installed it ,,no problem since. I returned defective pad to HWH, no charge.

Hope this info helps----- AJBJRVERS
__________________
http://www.irv2.com/photopost/data/500/thumbs/Nor_easter_Flag1.jpg
ajbjrvers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2005, 01:27 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 123
Haven't had any problem (knock on wood) with ours, but from others, both on this forum, in in conversations with others, HWH has an excellent reputation for standing behind their products. COuldn't hurt to give them a call.

Take care.
__________________
Robbie, Teresa & "Boo" (Boxer)

2004 Newmar Kountry Star 3560
RobAndTeresa is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2005, 04:07 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gainesville, VA
Posts: 314
I had a problem too, it was the parking brake switch went bad. Did a quick temp fix by attaching a jumper wire from the wire to ground. Replaced switch (on parking brake pedal) for $8 and solved the problem.

Best Regards!
__________________
Paul D

2007 Winnebago Journey 39K Freightliner Chassis, Cat C7
Old Snipe is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 04:56 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 17
Chet from the Alpine forum clued me in on the solution - the touchpad connector had come off.

When I went to re-attach it, I noticed one pin from the touchpad had broken off in the connector.

Besides the pin problem, now I have two other problems... it looks like I striped the screw on the room slide extend solenoid and when I let the system self-level, the gen slide came out all by itself and it won't go back in. I'll make a call to HWH tomorrow and find out my options.

Thanks for the help,

Pat
__________________

__________________
AlpineAZ is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWH jack problem melvonnar MH-General Discussions & Problems 23 03-23-2009 07:47 PM
Suburban HWH Problem K-Star RV Systems & Appliances 6 12-05-2008 08:15 AM
HWH jack problem racer0624 Newmar Owner's Forum 13 12-20-2006 04:43 AM
RE:HWH Problem conmart371 Winnebago Industries Owner's Forum 3 05-22-2006 03:36 PM
HWH jack problem Geechee Winnebago Industries Owner's Forum 24 09-29-2005 04:04 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.