Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-03-2008, 08:35 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
It seems to have power to it both ac and 12 volt but won't get cold. the burner gets hot on both ac and gas. the read out says no ac when i put it on ac only. it has been sitting 1 year. please help.
__________________

__________________
rpeppers is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-03-2008, 08:35 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
It seems to have power to it both ac and 12 volt but won't get cold. the burner gets hot on both ac and gas. the read out says no ac when i put it on ac only. it has been sitting 1 year. please help.
__________________

__________________
rpeppers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 01:40 AM   #3
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
rpeppers, welcome to iRV2.com. We are glad to have you join us here. Sorry to hear that the refrigerator is not working for you. I must ask, do you see any yellowish powder or smell any ammonia? Is the coach level and how long has it been on now? It sounds like the unit is trying to operate on gas mode even though you are plugged in. There is a fuse in the black plastic box that could be blown to feed the 120 volts to the board.
If the flame in the gas mode is not correct it will not cool properly either. I would recommend you have it professionaly serviced to insure you will not have continual issues. Let us know how you do.
I have put in a short cut to the New Members Check-In section so others can welsome you to our website. Good luck and stay safe.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 08:42 AM   #4
Senior Member
 
steelheadbluesman's Avatar
 
Solo Rvers Club
Join Date: Oct 2007
Location: Zigzag, OR
Posts: 1,056
Welcome to iRV2, rpeppers - If you go into this forum's first page (topics), then scroll down about 1/2 page, click on "Fridge not keeping cold". You will find an excellent discussion on fridge cooling problems and solutions. Also there are other even more detailed threads that you can find by using the search tab. Don't feel bashful about asking how to get around the site. Ask and someone will give you good info! best of luck...
__________________
'07 Itasca 35L/W22 FULL-TIMING
1000 Trails - VFW - 5 Yrs Army
"NOT ALL WHO WANDER ARE LOST"
steelheadbluesman is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 09:22 AM   #5
Senior Member
 
LVJ58's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Las Vegas, NV
Posts: 2,146
rpeppers, go here:

http://www.landonedwards.com/carter/...old/1200SM.pdf

then scroll down to pg 12 or 13 and it will give you info on troubleshooting your problem.

Good luck, Jim
__________________
Jim & SherrySeward

2000 Residency 3790 v10 w/tags 5 Star tune & Banks system Suzuki XL7 toad
LVJ58 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2008, 06:32 PM   #6
Senior Member
 
steelheadbluesman's Avatar
 
Solo Rvers Club
Join Date: Oct 2007
Location: Zigzag, OR
Posts: 1,056
Jim - Thanks for the link. I've seen the owner's and install manuals, but this is the first time I've seen a Service Manual, and the venting diagrams are super.
__________________

__________________
'07 Itasca 35L/W22 FULL-TIMING
1000 Trails - VFW - 5 Yrs Army
"NOT ALL WHO WANDER ARE LOST"
steelheadbluesman is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Norcold 1200 Freezing Up pstroke Newmar Owner's Forum 6 05-05-2008 05:18 AM
Norcold 1200 will not turn off Brigadoon RV Systems & Appliances 3 04-01-2008 01:42 AM
Norcold 1200 BobS RV Systems & Appliances 2 11-22-2007 06:52 PM
Norcold 1200 not getting cold enough? Ultrastryk Newmar Owner's Forum 5 10-08-2007 04:01 AM
Norcold 1200 won't cool racer0624 RV Systems & Appliances 13 10-03-2007 02:06 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.