Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-13-2015, 04:07 AM   #1
Senior Member
scooterbob's Avatar
Winnebago Owners Club
Nor'easters Club
Join Date: Oct 2012
Location: South Jersey
Posts: 449
Onan Marquee 5500 Generator

Can not get generator to start, all I get is a clicking sound of the solenoid when starter button is engaged.
I have checked ground at chassis and on gen.
I have removed starter an bench checked and started runs.
The only thing I can figure is it must be the solenoid ?
Can the solenoid be tested without removing it ?
Any ideas on how to remove the solenoid ? it is in very tight quarters to get to the nuts..

Bob & Karen & Buddy "yourkie"
2008 Winnebago 39W Destination DP
South Jersey
scooterbob is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-13-2015, 04:10 AM   #2
Join Date: Nov 2009
Posts: 79
Probably not your problem but...when mine started doing just the 'clicking problem', I finally disconnected from shore power and it then started right up.

Lowhorn is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2015, 03:00 PM   #3
Senior Member
Lt Dan's Avatar

Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 1,043

Did you check the voltage at the B+ terminal on the generator while you were trying to crank it? Sometimes a loose connection on the battery cable or ground can show full voltage until it's put under load, then the voltage drops to the point the solenoid just clicks.

Just something to check.
Dan & Ro with two Rescued Boston "Terrorists"
2015 Tiffin Allegro RED 38QRA
Previously '06 Itasca Sunrise 35A on a W22 Workhorse
'12 Jeep Wrangler Sport and/or '08 Honda Goldwing
Lt Dan is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2015, 04:31 AM   #4
Registered User
Join Date: Aug 2013
Posts: 307
Be sure to check both sides of the solenoid for 12v. It may be pulling in, but may not be making contact on both sides.
malexander is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 05:27 PM   #5
Senior Member
Hooligan's Avatar
Freightliner Owners Club
Join Date: Apr 2002
Location: Pensacola
Posts: 1,964
Check/clean the actual connection at the starter. Mine did the same at one time, when I put a meter probe against the starter post there was a spark and the starter worked. Cleaned and tightened and it worked fine...
Hooligan, Pensacola, Fl -U.S. Coast Guard 1956-1985
2016 Thor Siesta Sprinter 24ST diesel
Our Pug "Lily" & "George" the Newfoundland
Hooligan is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 05:35 PM   #6
Senior Member
Ford Super Duty Owner
Join Date: Dec 2009
Location: Mcdonough, Ga.
Posts: 3,966
80% of the time it is low voltage.

1998 Pace Arrow 35 ft. F53 Ford V10 2012 Honda Civic toad
15 year motorhome service manager. 3 popups....2 travel trailers....5 motorhomes....loved them all.
ga traveler is online now   Reply With Quote

generator, onan

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil and Filter for Onan RV QG 5500 Generator reubenray iRV2.com General Discussion 22 01-31-2015 02:07 PM
Onan 5500 Generator Rcandvicki RV Systems & Appliances 7 07-23-2014 01:50 PM
Onan 5500 generator AUPOP RV Systems & Appliances 19 07-18-2014 12:06 PM
Cummins Onan 5500 Generator artgpo Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-13-2014 08:18 AM
Maintenance on a Onan 5500 watt propane generator Jasper7821 RV Systems & Appliances 4 01-25-2014 02:52 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.