Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-10-2011, 08:59 AM   #1
Member
 
nhcouple's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jan 2009
Location: New Hampshire
Posts: 42
open ground error code on ems when using honda 2000

Hello

We are Kevin and Dodi and are new owners today of a 1995 bounder 34j. We have
been full timers for 4 years. we are camp hosts in the white mountain national
forest in NH.

Now our problem hope someone can help.

We have no hookups so we use a Honda 2000i for power. our bounder has a
hardwired EMS 120v/30. We had power when plugged into a 20 amp 110 outlet. We
have power when running the Onan Genset. but when plugged in to our Honda 2000i
we get an error code 02 which is open ground. but our Honda powers or other
1990 class a with no problems. any help would be great.
__________________

__________________
2006 Class A Tiffin Allegro Bus 42QDP
2010 Jeep Wrangler JK Sport
nhcouple is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-10-2011, 09:16 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: somewhere in the west
Posts: 1,168
Honda_EU2000_Generators : Honda_EU2000_Generators
__________________

__________________
Ed-Sommers is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 09:49 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 181
That is because most generators do not bond the neutral to the ground, just flip the switch on the EMS monitor to off and you will have power.
__________________
tvman44 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 12:32 PM   #4
Member
 
nhcouple's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jan 2009
Location: New Hampshire
Posts: 42
thanks tvman44

turned it to off and power everywhere

Thankyou once again i have always gotten grate advice here
__________________
2006 Class A Tiffin Allegro Bus 42QDP
2010 Jeep Wrangler JK Sport
nhcouple is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Honda Element Gone After 2011 lllkrob Toads and Motorhome Related Towing 2 12-06-2010 11:08 AM
Newmar Intellitec EMS Option DonnaB Newmar Owner's Forum 16 02-10-2010 10:38 PM
Intellitec EMS reboot bandcworkhorse MH-General Discussions & Problems 4 05-13-2009 08:00 PM
Atwood Electric Levelers Ground Clearance Jim Martin PA Ford Motorhome Chassis Forum 1 05-30-2006 03:26 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.