Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-04-2007, 06:21 PM   #1
Member
 
BB501's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 79
Camera works great in drive. When I place gear shift in reverse, it goes blank white. It just started doing that out of the clear. Any thoughts please. Thanks.
Steve
__________________

__________________
BB501 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-04-2007, 06:21 PM   #2
Member
 
BB501's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 79
Camera works great in drive. When I place gear shift in reverse, it goes blank white. It just started doing that out of the clear. Any thoughts please. Thanks.
Steve
__________________

__________________
BB501 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 01:32 AM   #3
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
BB501, welcome to iRV2.com. We are glad to have you join us. Can you give us the make & model number of the system? Many are designed to work in reverse but not in forward unless you override the reverse power wiring with a switch on the face of the monitor. You might want to check the wiring to the monitor to be sure all connections are tight and no chaffed insulation is causing this problem. Let us know of a make and model and we will go from there.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 06:29 AM   #4
Senior Member
 
quikduk's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 533
I can't think of my model right now. It is a B&W and it comes on automatically in reverse. There is a "standby" switch that when pressed turns the monitor on for viewing while stopped or in drive.

The issue I have with mine is that when going down the road, the display brightness changes as if it were "flickering". I will check the cable connections for corrosion and tightness this weekend but has anyone else experienced this?
__________________
1998 Gulfstream 36' Sun Voyager Bus Platinum
quikduk is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2007, 01:28 PM   #5
Member
 
jcrowder47's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 55
How old is the monitor? If it is the orginial, and the display jumps as you are driving, I would say that the CRT or the high voltage coil is going bad. In which case, the only thing that you can do is replace the monitor. It will cost more to repair it, than to replace it. Good luck, and let us know what you find.
__________________
2008 36'QSH Phaeton

360HP Cummings
jcrowder47 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 03:21 PM   #6
Senior Member
 
quikduk's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 533
I will check this as the connections all looked good. OAN, there is a TV guy near me (25 miles) and he has fixed what others have not been able to for just a few dollars so I may pull the CRT and have him check it out.

BTW, can a color monitor and camera be substituted or does it require new wiring?
__________________
1998 Gulfstream 36' Sun Voyager Bus Platinum
quikduk is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2007, 03:41 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Hanford, Calf
Posts: 1
I have a simular problem with mine. Sporaticaly when I first start to drive the screen will go white. I can see nothing on it. This lasts for a bout 5 to 10 minutes then the picture will slowly return. I have no idea what causes it???
__________________
JBrown is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2007, 01:30 AM   #8
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
JBrown, welcome to iRV2.com. We are glad to have you join us here and look forward to reading of your advenures and experiences. Good luck and let us know what you find with the monitor for the rear camera.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 03:55 AM   #9
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Dec 2003
Location: MN,USA
Posts: 651
Sounds like the switch which normally turns your monitor on is not functioning since you say it normally turns on when in reverse. I suspect there is a blown fuse or break in that wiring.
__________________

__________________
2004 Itasca Sunrise 36', Workhorse
2003 Suzuki XL7
Dsouthw524 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear camera problem al_mers Jayco Owner's Forum 7 08-09-2009 04:27 PM
Rear vision monitor rmmpe Alpine Coach Owner's Forum 15 03-25-2008 02:50 AM
Rear view camera problem bandcworkhorse Monaco Owner's Forum 6 11-29-2007 03:13 PM
Rear vision Cameras UPS 34 Monaco Owner's Forum 4 10-13-2007 07:03 PM
Rear Vision Camera Questions Gadget Man MH-General Discussions & Problems 9 04-30-2007 07:18 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.