Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-08-2005, 07:08 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Shelbyville, KY
Posts: 14
I have a 1994 Scenic Cruiser. There are three panels inside the coach with "Gen Set" and a red light on each. These are supposed to start and stop the generator. I have a Gen Set 6.6kw generator. Any idea why these remote switches will not start or stop my generator? Thanks for any help you can give. Ken
__________________

__________________
1994 Scenic Cruiser

34 foot Ford 460ci
Ken and Faye is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-08-2005, 07:08 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Shelbyville, KY
Posts: 14
I have a 1994 Scenic Cruiser. There are three panels inside the coach with "Gen Set" and a red light on each. These are supposed to start and stop the generator. I have a Gen Set 6.6kw generator. Any idea why these remote switches will not start or stop my generator? Thanks for any help you can give. Ken
__________________

__________________
1994 Scenic Cruiser

34 foot Ford 460ci
Ken and Faye is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2005, 07:24 PM   #3
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
Ken & Faye, welcome to our website and froum. You should have a remote control cable from thses switches that plugs into the side of the generator. Is the generator a generac or Onan? There is a quick connection with a few wires that may have come unplugged or you have lost a ground on these control wiring circuits.
We are looking forward to reading of your adventures & experiences here on the forum. If there is anything that I might be able to help you with just ask.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 03:44 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Shelbyville, KY
Posts: 14
Mike, Thanks. I have a Generac. There are two sets of wires going to the generator. One set goes to the "intellitec" module and the other set of four wires goes into the generator itself. The three control modules in the coach have three switches each. one says "front ac", one says "rear ac" and the other says "Gen Set". All three switches have red lights. The "Gen Set" switch's red light is on but sometimes it is dim and sometimes it is bright. Once about a week ago, after trying several times to start the generator from one of these three modules, it started OK and worked for a couple of days. Then it would not start or stop the generator anymore. It sounds like a "short" or a loose connection. Do you think the three "intellitec" modules in the coach are connected to the "intellitec" module at the generator? Also, what would your opinion be about the four wires running into the side of the generator. They are small (about 12-14 gauge) wires. The "intellitec" module at the generator has several wires, about 8-10 total and they too are small, about 14-16 gauge. I really appreciate your help. Ken
__________________
1994 Scenic Cruiser

34 foot Ford 460ci
Ken and Faye is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 04:53 AM   #5
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
Ken, the small gage wires going into the side of the generator are the control wires fromt the various switch locations inside. It does sound like you have some loose connections. If you had a shorted circuit then it would blow a fuse or trip a dc circuit breaker. Can you get me the number or discription off the intellitec next to the generator? I can look up what it is you have and can better help you with your problem. The generator should be wired so that it starts off the house battery bank. If this is low and you are not plugged into shore power this could be a source of some generator problems but I doubt so right now. Make sure the wires going into the side of the generator and intellitec are making a good connection for now; try it and let me know what if anything has changed.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 08:02 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Shelbyville, KY
Posts: 14
Mike, Your comment about a loose ground wire got me to thinking. I remembered that sometimes the red light on the control panel inside the coach would be dim and other times it would be bright. That indicates a loose ground wire. When I was looking at the "intellitec" box to respond to your second question, I noticed the white ground wire on the "intellitec" plug was sticking out more than the others. I pulled it out and found it was not making contact. I secured it and reinserted the plug into the "intellitec" and everything works great now. THANK YOU for your help and if it acts up again, I'll give you another call. BTW, If you have any information about "intellitec" that explains what functions it performs, I would really like to see it. I like to know what various things are suppose to do. Thanks again for the help. Ken
__________________
1994 Scenic Cruiser

34 foot Ford 460ci
Ken and Faye is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 03:35 PM   #7
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
KEn, if you look through the Intellitec site you can download the info you are looking for. http://www.intellitecsve.com glad your fix was so easy.
__________________

__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
remote start generator switch rrookie Damon 8 08-25-2008 10:32 AM
Generator won't start. Name Pending Fleetwood Products Owner's Forum 10 05-17-2008 02:20 PM
Add a 2nd remote starter for Generator?? max49 MH-General Discussions & Problems 3 03-12-2007 12:43 AM
Generator Remote Switch Stopped Working Jack Barbic MH-General Discussions & Problems 2 03-05-2006 04:14 PM
Generator won't start. MH-General Discussions & Problems 10 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.