Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-14-2008, 01:07 PM   #1
Senior Member
 
Latitude's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gilford,Ontario
Posts: 1,050
Plugged the coach in to-day at home 30A service. Heard the TS kick in but about 10 sec later jumped back out. Checked power and had 121.7V Plugged it back in and same thing TS would kick in and then back out.

I had this issue a few days ago and if I switched the Surge Guard to 'Delay Off' the TS would stay in but not to-day. Read out on Surge Guard was saying 'Delay Active' No faults etc.
Have coach unplugged at this time any Ideas or things I might Check???

Thanks Rick
__________________

__________________
'05 Kountry Star 3910 ISC 330 Cummins '08 Jeep Wrangler Four Door Blue Ox
Latitude is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-14-2008, 01:07 PM   #2
Senior Member
 
Latitude's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gilford,Ontario
Posts: 1,050
Plugged the coach in to-day at home 30A service. Heard the TS kick in but about 10 sec later jumped back out. Checked power and had 121.7V Plugged it back in and same thing TS would kick in and then back out.

I had this issue a few days ago and if I switched the Surge Guard to 'Delay Off' the TS would stay in but not to-day. Read out on Surge Guard was saying 'Delay Active' No faults etc.
Have coach unplugged at this time any Ideas or things I might Check???

Thanks Rick
__________________

__________________
'05 Kountry Star 3910 ISC 330 Cummins '08 Jeep Wrangler Four Door Blue Ox
Latitude is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 03:15 PM   #3
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 26,753
Do not know if you are capable of doing this but I would take the SP out of the picture and just wire your power to bypass the SP and see what will happen plugged into shore power.
I think your SP is sensing something and is cutting off the power.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 03:28 PM   #4
Senior Member
 
Latitude's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gilford,Ontario
Posts: 1,050
Hey Roger I think you are 'Right' Not sure about removing myself!!!!! I think it might be a replacement!!!
Does Generator power go thru SG????

Thanx Rick
__________________
'05 Kountry Star 3910 ISC 330 Cummins '08 Jeep Wrangler Four Door Blue Ox
Latitude is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 04:02 PM   #5
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 26,753
Not normally you would have to wire it that way or who ever at your request.

This will show how Surge Guard.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 04:50 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oakton, Va
Posts: 1,149
I have a Progressive control box that has a several second delay. Your Surge Guard sounds similar. You should be getting the designed delay. The power connection could be intermittent when the power is "off" the transfer switch opens. I had this happen once in a campground.
__________________

__________________
Jim Walker
N Virginia
2014 Palazzo 33.2
Cummins 6.7 ISB, Allison 2100 6 Speed
J Walker is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transfer switch Richard and Cris Alpine Coach Owner's Forum 4 11-04-2008 02:11 PM
Transfer Switch newk72 National RV Owner's Forum 5 10-22-2008 07:54 AM
Is my transfer switch about to go bad? Ultrastryk Newmar Owner's Forum 6 09-30-2008 09:00 AM
Help!!! Transfer Switch Problem OR???? Latitude Newmar Owner's Forum 19 01-08-2008 04:12 PM
transfer switch Stubborn MH-General Discussions & Problems 8 09-09-2006 01:21 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.