Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-27-2009, 06:21 PM   #1
Member
 
Doodles's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hudson florida
Posts: 30
TV antenna

have a 07 mh and do have cable and sat hook up and there is a box inside that has buttons ant cable sat vcr tried to use the ant and did not work. I thought that box would be ok but I guess not. do I need something else?
Jim
__________________

__________________
do not count the days make the days count
Doodles is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-27-2009, 06:32 PM   #2
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 12,321
Hi Doodles,
There are a few things you can check.

1. Is the TV capable of receiving a digital Off/Air station? Either the TV was made to receive digital transmissions or you would have purchased a converter box.

2. The off/air antenna will need a 12 VDC booster. The booster on/off switch could be on the wall, in a cabinet, or near the crank up handle or power up switch. The booster may also be included in the distribution box mentioned in your OP. Where ever the booster is located, there should be a small red light to let you know it is on.

Please let us know what you find.
__________________

__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 06:41 PM   #3
Member
 
Doodles's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hudson florida
Posts: 30
have that booster box and yes have the red light. I think I need the converter box as I think these are not digital ready. I do have sat but have it turn off on this trip. the campground did not have cable.
Jim
__________________
do not count the days make the days count
Doodles is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 07:26 PM   #4
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 12,321
Hi Jim,
Many of the electronic stores have the converter boxes. Wal-Mart, etc also sells them. It is very important to purchase a converter box with the "pass through" feature. This feature will be mentioned on the box. The converter box should be the last thing before the TV. This means the cable/Sat signals need to "pass through" the converter box when you have chosen one of those inputs.
__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 07:11 AM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 34
When acessing the setup mode on your tv, if it is digital ready, the menu will usually give you a choice of Analog or Digital channel search. If it does not, and just says channel search, then it probally does not have the digital tuner built in. If it does, select digital channel seach, with the input on the menu set as "Antenna", not "Cable". Since it is an 07', It may or may not have the tuner, If it is a flat screen LCD or Plasma, it is very likely it is digital ready. A quick internet search on the brand and model should give you this info. (also if it has multiple input capability, make sure it is set to "ANT")
__________________
hillbilly3 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 09:24 AM   #6
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,799
You said you tried to use the antenna and it did not work.. Three thoughts

1: Did you press the POWER button on the switch box (normally it is on the left, and may be above the other buttons) it will turn on a light.. If the light is not on the antenna pre-amplifier (Which is in the antenna) does NOT have power and will not work.. NOTE that a blown fuse can keep it off as well

2: Are your televisions capable of receiving the new ATSC Digital transmissions?


3: You have a problem.. Answer 1 and 2 and then we will go to troubleshooting.
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 05:57 PM   #7
Member
 
Doodles's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hudson florida
Posts: 30
Thanks
I do not think the tv is digital ready. had the 12 volt box on were it will say ant, vcr, sat, cable. with the converter box I guess I will need two as the box goes befor the tv? and I need a pass through converter.
This is 07 mh and they are not flat screen so I do think I need the converter box.
Thanks for the help
Jim ( a shrine clown)
__________________
do not count the days make the days count
Doodles is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 07:07 PM   #8
Senior Member
 
Baby Bear's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Beaufort SC/ Harmony PA
Posts: 221
Check the local PBS station for reception. There are quite a few public stations that were not required to convert yet.
__________________
Lee,Marge Living Our Dream-Fulltiming!
Beaufort SC, Winter Harmony PA Summer
Semper Fi In God We Trust
Baby Bear is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 10:42 PM   #9
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by Doodles View Post
Thanks
I do not think the tv is digital ready. had the 12 volt box on were it will say ant, vcr, sat, cable. with the converter box I guess I will need two as the box goes befor the tv? and I need a pass through converter.
This is 07 mh and they are not flat screen so I do think I need the converter box.
Thanks for the help
Jim ( a shrine clown)
Yes, you will need one for each TV, unless you want to watch the same channel on all TV's. If you put it before the ant input on the switch,(unless the switch controls both the front and rear TV's like mine) you will not need the pass through feature, though I think it is a standard feature. This will make hook up easier, but using the pass through feature you could put in the cable, sat or vcr input, and be able to use the remote control to toggle between the two instead of having to get up and manually push the button on the switch. The picture you get will be better than satelite or cable!
__________________

__________________
hillbilly3 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Older RV Antenna With New HDTV? JJHoneck Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 107 12-14-2009 11:46 PM
XM Radio Antenna DuaneMiller Winnebago Industries Owner's Forum 21 11-29-2009 07:44 PM
Winegard Automatic Portable Satellite TV Antenna BigRedLancer Gear and Product Discussions 0 10-24-2009 05:59 PM
Missing Roof Antenna 69RoadRunner Newmar Owner's Forum 7 10-21-2009 07:44 AM
Projects, Sirrus, GPS Antenna, Fan-Tastic Model 6600 w/ Wireless Remote DriVer Winnebago Industries Owner's Forum 14 07-04-2007 11:48 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.