Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-25-2009, 09:08 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
water pump always running

when i turn it on it primes fine but stays running even after pressure has built. it has a small clear filter inline that has a air bubble in it and when turned on end it empties like here is a leak somewhere and the pump keeps running. i did find 1 small leak at the hot water tank and repaired it and cant find anything else thats wet, and have no water dripping underneath, that i have found yet.

its on a 94 safari sahara 34'. where you get city water and to fill the tank is a valve, i turn it up and on city water sideways is on pump. there are 2 valves under the sind in r/r that are now closed that when opened drain onto ground, i guess these are for emptying the system.

is there somewhere i can find wiring diagrams and piping diagrams for this thing?
__________________

__________________
JDKing is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-25-2009, 09:27 AM   #2
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 26,781
I do not think you need wiring, piping may be hard to come by most MFG's do not give them out. The air bubble in filter screen I would try to remove. The filter should be able to be removed by turning off pump. The screen may have to be cleaned for better suction by pump. Make sure all fill valves are closed and suction valve line, for winterizing, to pump is also.
__________________

__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 03:55 PM   #3
Senior Member
 
EasyDoesIt's Avatar
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Mar 2008
Location: Wisconsin
Posts: 163
Two possible reasons
1. If the fill valve is in the fill position, on some units the water will just go in circles to the tank
2. There may be a leak in the check valve in the pump itself.
__________________
2008 Fleetwood Providence 39R - Great Floorplan
2010 GMC Acadia Toad w/SMI Air Force One Brake - Roadmaster Stowmaster - 3 minute hookup!
EasyDoesIt is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 06:30 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
thanks easy, the valve was still in the fill position, as soon as i closed it the pump shut off, and we have great water pressure now! dont know how long it would have taken me to figure that out.
__________________
JDKing is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fix for Water pump on UFO Rear Engine Chassis gatayloe@prodigy.net Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 65 07-26-2009 09:34 PM
Water pump little to no pressure BigRigRVing MH-General Discussions & Problems 5 09-18-2008 05:12 AM
Water pump whacked? Bruce and Jenna Excel Owner's Forum 11 04-24-2008 01:42 PM
Water pump problem Overlander MH-General Discussions & Problems 4 04-21-2008 06:04 PM
Shur-Flo Water pump problems LK23 Winnebago Industries Owner's Forum 14 03-13-2007 12:23 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.