Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-04-2008, 04:15 PM   #1
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jun 2006
Location: SO. CA.
Posts: 174
I'm having a problem with my water pump that keeps running and will not shut off. Also it is not pumping water to the faucets in the coach.
I just filled the tank with water and then this problem.
Any help is appreciated.
__________________

__________________
BobD

2017 Forest River Heritage Glen Lite 34' Travel Trailer
BobD is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-04-2008, 04:15 PM   #2
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jun 2006
Location: SO. CA.
Posts: 174
I'm having a problem with my water pump that keeps running and will not shut off. Also it is not pumping water to the faucets in the coach.
I just filled the tank with water and then this problem.
Any help is appreciated.
__________________

__________________
BobD

2017 Forest River Heritage Glen Lite 34' Travel Trailer
BobD is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2008, 05:45 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Blairsville,GA
Posts: 257
You probally have a leak somewhere, it does not take much of one to make the pump run constantly. A stream smaller than a pencil will cause it to run. Also could be a faulty pressure switch, but usually the pump will build enough pressure that it will try to, or will stall out. Though you should be getting some water out of the faucet in either case. Their may be a bypass valve open somewhere. Could also be the inlet stopped up in the water tank preventing the pump from picking up the water, or... the pump diaphram could have froze over the winter and cracked or tore the most likely problem. (just noticed your in southern California, so thats probally not the problem)
__________________
Hillbilly2 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2008, 05:50 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Grayson, GA
Posts: 862
Another problem that can occur from time to time is that the pump may have lost its prime. That happens to me from time to time. I loosen the line going to the pump, let the water come out and then refasten the line. The pump is then primed and will pump correctly.

You might check on the prime.
__________________
Dave and Karen -- '02 Ultimate Advantage 36 C, 350 HP Cummins, Allison 3060 Tranny
'07 Ford Escort, Brake Master 4160, '13 Ford Edge, InvisiBrake
David K is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2008, 06:01 PM   #5
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jun 2006
Location: SO. CA.
Posts: 174
Hillbilly & David K.
Thanks for the help it was my water fill which I left on in the fill tank position. After checking your suggestions I discovered it.
Thanks again for the quick responses.
__________________
BobD

2017 Forest River Heritage Glen Lite 34' Travel Trailer
BobD is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water pump problem Overlander MH-General Discussions & Problems 4 04-21-2008 06:04 PM
Water Pump/Pressue Problem GaDawgFan Winnebago Industries Owner's Forum 16 09-26-2007 09:15 PM
shurflo water pump problem Stubborn Newmar Owner's Forum 8 03-30-2007 05:48 AM
Water Pump Startup Problem chasfm11 MH-General Discussions & Problems 9 09-08-2005 10:53 AM
shurflo water pump problem MH-General Discussions & Problems 8 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.