Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Toads and Motorhome Related Towing
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-28-2015, 09:45 AM   #1
Member
 
rosannemarie's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jan 2012
Posts: 72
Red face 2003 Saturn L200 wouldn't start

We're fulltimers (2 yrs) and have towed this car almost 6 yrs. In excel condition, recently turned over 100K miles.
Yesterday, nothing on turning key. Battery is good. Tried initial start after a long 6 hr travel day w/ 2 stops (our usual is 2-4 hrs), then completely nothing, no click on ignition, no dash lights. Were able to to put in 'acc' mode and change through gears ok. Tried again last night and engine tried to turn over. Same this morning when tow truck arrived. So far repair shop has not been able to start it, have found the main electrical fuse blown so far. Further thoughts from any one - gratefully appreciated!
__________________

__________________
rosannemarie
2011 Canyon Star 3642, 2003 Saturn L200
rosannemarie is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-28-2015, 01:19 PM   #2
Senior Member
 
Jayco Owners Club
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,904
In case you aren't familiar with this, there is a port in your car to plug in a OBD (on board diagnostics) scanner. You can buy your own scanner and get an idea where the problem is.

Here's a start for you: https://www.google.com/search?q=OBD+...utf-8&oe=utf-8

Good luck. Hope the repair is not too painful.
__________________

__________________
DonavonP is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2015, 01:50 PM   #3
Senior Member
 
Pepper2's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Nov 2011
Location: Mission TX
Posts: 2,206
Parked car and locked with remote. Upon return to vehicle smelled gas and was locked out of 2003 Saturn LS200 after only 17,500 miles driven. Purchased new in 2003. Stranded until aaa tow to las vegas findlay GM dealership. Opened manually with key instead of remote. Attempted to start car engine. Turned over for a few seconds and died. All dashboard gauges not working. Problem per GM dealer was twofold: (1) faulty body control module (BCM) that controls vehicle's entire electrical system failed and required costly replacement part at $614 plus labor; also (2) fuel pump failed and required costly part replacement at $498 plus labor and cleaning of fuel system. After brief internet search I found these two parts are notorious for failures in Saturn vehicles. Have been failing since 2003 and continue to fail. Complaints have been made by Saturn owners to GM and the ntsb. Gauges and lights have reportedly failed even when driving because of faulty BCM. An initial body control module (BCM) recall (Saturn recall #03C06) is noted by other owners, but I never received a notification. The BCM and fuel pump should not fail at 17,500 miles!! this is a manufacturer defect. The BCM and fuel pump are very expensive to repair!
Googled this response. Quite expensive. But may help in the diagnosis process.
__________________
Neal and Deb + Mya and Gizmo, the pup's
2003 Winnebago Sightseer 30B

May the roads rise up to meet you, May the winds be always at your back...
Pepper2 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2015, 09:33 PM   #4
Senior Member
 
walt2137's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2003
Location: Quitman MS
Posts: 2,657
Sounds like dirty battery post, remove them and clean with a battery terminal cleaner.
__________________
Walt & Will
2000 Dynasty
2013 F150 XLT Crew C 4X4
2015 Kia Soul 6 speed manual
walt2137 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discovery 37v won't start Seabear Freightliner Motorhome Chassis Forum 9 04-01-2015 12:42 AM
Chevy 8.1 cranks won't start mant MH-General Discussions & Problems 12 03-30-2015 06:01 PM
Onan10k/EC30 Auto Start Failure tmzulim RV Systems & Appliances 8 02-22-2015 10:00 PM
Quiet Portable Inverter Generator with Remote Start iMaki Travel Trailer Discussion 6 01-31-2014 09:02 AM
Ford F53 V10 will not start - Any ideas ? Markrving Ford Motorhome Chassis Forum 10 12-31-2013 05:25 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.