Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Toads and Motorhome Related Towing
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-20-2012, 02:11 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Colorado
Posts: 366
Anyone run a wire thru the firewall in 2012 Explorer

I need to run a wire thru firewall into the driver side of my 2012 explorer. Seems to be a problem since it has a double insulated firewall no room to get to it from above.. I need it for my Break Away wire connection to the RVI Brake system. If anyone has had it done I would appreciate a phone # so I could ask them how they did it. Thanks in advance for any info.
__________________

__________________
2002 Dutchstar, Spartan Chassis, 350 Cummins, 2012 Explorer.
Snomas1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-20-2012, 07:20 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 117
Quote:
Originally Posted by Snomas1
I need to run a wire thru firewall into the driver side of my 2012 explorer. Seems to be a problem since it has a double insulated firewall no room to get to it from above.. I need it for my Break Away wire connection to the RVI Brake system. If anyone has had it done I would appreciate a phone # so I could ask them how they did it. Thanks in advance for any info.
I just installed the RVI brake on my 2012 Explorer and instead of going thru the fire wall, I ran the wire under the car there is a rubber plug just behind the driver seat pull the plug and push the wire up, lift the carpet and it right there
__________________

__________________
garyclegg is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 07:55 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Colorado
Posts: 366
Garyclegg, thanks for the info. I found it and you have saved me a lot of trouble trying to figure out what to do. BY the way what settings do you use on the RVI brake for the 4800# wt of your explorer?
__________________
2002 Dutchstar, Spartan Chassis, 350 Cummins, 2012 Explorer.
Snomas1 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 08:12 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 117
Quote:
Originally Posted by Snomas1
Garyclegg, thanks for the info. I found it and you have saved me a lot of trouble trying to figure out what to do. BY the way what settings do you use on the RVI brake for the 4800# wt of your explorer?
Haven't got that far yet. I started to hook everything up today ,but had family come in from Florida for holidays. Will try next week
__________________
garyclegg is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.