Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Toads and Motorhome Related Towing
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-25-2015, 12:55 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 11
Newly installed lighting problem

Just had my 2015 Jeep Wrangler Unlimited rigged for towing at an RV dealer in Nashville. Everything worked fine when I left dealership yesterday. When toad is plugged into rv, all lights and turn signals work....when toad is disconnected, left rear blinker and left brake light on toad do NOT work......it is not the bulb as I checked that.....what did they do wrong?....is it something I can check myself with limited knowledge, or did they wire something wrong?...any ideas? I live 35 miles away and hate to take Jeep back for something that might be a quick fix on my part.
__________________

__________________
Tennreo is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-25-2015, 10:58 PM   #2
Senior Member
 
FIRE UP's Avatar


 
Join Date: Dec 2009
Location: Out there, somewhere
Posts: 5,270
Quote:
Originally Posted by Tennreo View Post
Just had my 2015 Jeep Wrangler Unlimited rigged for towing at an RV dealer in Nashville. Everything worked fine when I left dealership yesterday. When toad is plugged into rv, all lights and turn signals work....when toad is disconnected, left rear blinker and left brake light on toad do NOT work......it is not the bulb as I checked that.....what did they do wrong?....is it something I can check myself with limited knowledge, or did they wire something wrong?...any ideas? I live 35 miles away and hate to take Jeep back for something that might be a quick fix on my part.
Well Sir,
It kind-a sounds to me, right off the bat that, it's either a bad diode or, an improperly installed diode, on the left side. I'm no expert at this, only been doing it for about 30 years. If it were mine, I'd dig into the wiring where they tied into it and, at the left side, check for either a brake light signal or, turn signal, BEFORE any diode is installed to see if the regular signal system is working.

If you find you have a signal, from either of those, but none after it, it's most likely a bad diode or, I guess you can install those incorrectly, I don't know. I use Radio Shack diodes so, I'm not familiar with those diode "Packs" that are purchased commercially. Good luck.
Scott
__________________

__________________
2004 ITASCA HORIZON 36GD, 2011 GMC Sierra 1500 4x4 Toad '08 GL 1800 Gold Wing
Retired-29.5 yrs, SDFD, Ham - KI6OND
Me, Karla and the Sophie character, (mini Schnauzer)
FIRE UP is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 12:45 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 11
Thanks to "Fire Up" for the quick response! I am betting you are on target. Since I am such a rookie on things of this nature, guess I'll take it back to them and let them trouble shoot the problem. Wish I had your 30 yrs of experience! Thanks again.
__________________
Tennreo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
install, led, light



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12V Lighting Problem toolster Monaco Owner's Forum 9 07-11-2015 05:09 AM
Outdoors RV Creekside 23rks Mods List LBZYA Outdoors RV Owner's Forum 44 06-17-2015 10:20 AM
Power Gear Leveling Neutral Safety Switch Problem jpbill National RV Owner's Forum 5 07-21-2014 06:07 PM
Coach Lighting Problem 2travel Class A Motorhome Discussions 7 05-25-2014 05:35 PM
Problem with 1998 Dutch Star side windows Alberta Al Class A Motorhome Discussions 3 03-27-2014 10:33 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.