Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Toads and Motorhome Related Towing
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-29-2016, 04:41 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 14
RVI braking system

Just purchased a IRV2 braking system. I can't seem to pair up my car and the unit in the RV together. Anyone else have the same problem or a solution?
__________________

__________________
djcga80 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-29-2016, 05:08 PM   #2
Senior Member
 
LarrytheBear's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jul 2014
Posts: 2,199
Are you trying to pair the TPMS?
I don't pair my iRV braking system. I just hook up and go.
I have the TPMS but it will not pair anymore and I haven't contacted them yet for a solution.
__________________

__________________
Larry and Prissy Sharp
2006 Allegro Bay 37DB
2012 Toyota Yaris
LarrytheBear is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2016, 05:25 AM   #3
Senior Member
 
grumpy0374's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 371
Mine mated right up with no problems. Have almost 10,000 miles on it now.
Give the people at RVI2 a call. Their great about helping you out and really care about their customers and service. Maybe able to get you going with just phone help.
Grumpy
__________________
grumpy0374 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2016, 09:14 AM   #4
Senior Member
 
Lt Dan's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 1,644
Quote:
Originally Posted by djcga80 View Post
Just purchased a IRV2 braking system. I can't seem to pair up my car and the unit in the RV together. Anyone else have the same problem or a solution?
I had the same problem with my first unit. I gave them a call and they sent me a new unit with a prepaid shipping label to send the other one back. The second one has worked perfectly for over a year.
__________________
Dan & Ro with two Rescued Boston "Terrorists" Jade & Jewel
2017 Phaeton 40IH Maroon Coral - Power Glide Chassis with IFS (05/17)
Previously '15 Tiffin Allegro RED 38QRA and '06 Itasca Sunrise 35A
'12 Jeep Wrangler Sport and/or '08 Honda Goldwing
Lt Dan is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 09:54 PM   #5
Senior Member
 
rvtrekers's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: San Mateo, CA
Posts: 602
If I plugged the remote into power after I activated the system in my toad it did not pair. If I first power the remote in the coach and then activate the system in my toad it pairs. Not really sure what normal behavior should be but this has been my experience to date.
__________________
Bill & Laurie | 2016 Monaco Trek 26HMD - CHF - Roadmaster RSSA Steering Stabilizer - SuperSteer SS400 Trac Bar | 2005 Honda Element - Blue Ox Alpha Tow Bar - RVIBrake2 System | TireMinder TPMS |
rvtrekers is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 09:52 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 14
Thanks for all the information - we contacted the company and they also helped me get the issue straightened out.
__________________
djcga80 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 04:43 PM   #7
Member
 
rmcobb's Avatar
 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2014
Location: Nipomo, CA
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by djcga80 View Post
Thanks for all the information - we contacted the company and they also helped me get the issue straightened out.
And so, what was the solution? Its helpful to explain what was the issue so we can all learn.
__________________
2014 Newmar Ventana 3634
Cruiserlift Motorcycle Lift carrying a 08 Yamaha FJR1300
Toad = 2008 Dodge Dakota carrying Suzuki DR650
rmcobb is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 07:14 PM   #8
Senior Member
 
Robmat's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2010
Location: North Wildwood, NJ
Posts: 443
I had sent the monitor unit back after I inadvertently snapped off the antenna and when the replacement arrived I had the same issue and called them they had me scroll through the menu on the monitor and select a menu item to re-synced them together. Don't have the unit at home to be able to tell you the exact wording of the menu item. One thing I do is drape the in car antenna over the visor so it is hanging down and it helps the signal get out. If I had a wooden cloth pin I would clip it to the visor.

Give RVI a call they are great people. I once had the clip break on the break away cable and happened to be passing through Castle Rock, Co later in the trip so I stopped by their place. Nothing more than a warehouse with an office. They gave me a new cable and the owner came out and checked my unit and hook up.
__________________

__________________
Bob and Cathy
2015 Itasca Sunova 33c towing a 2008 Jeep Wrangler Sahara
Member FMCA F421963, GS Life, SKP#127220, WIT, PA,
Robmat is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RVI Braking System for Tow Vehicle Rbocwkbs Toads and Motorhome Related Towing 14 03-07-2013 10:18 PM
RVI Brake System Donlock Toads and Motorhome Related Towing 32 07-24-2012 07:16 AM
RVI Brake System Rmblaster Toads and Motorhome Related Towing 14 07-21-2012 10:06 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.