Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class C Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-16-2015, 07:23 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: nude jersey
Posts: 57
battery drain problems

OK,On my 2008 Four winds 31F class C my engine battery always goes dead.I drove it 400 miles and shut it off(the engine) to re-fuel and it wouldnt crank.The dealer couldnt find anything wrong and said the alternator is OK.ALSO the coach batteries are fully charged yet i cant start it with the emergency start switch .The generator will not start without a jump either.Im thinking the battery isolator might be causing the engine battery to drain.Thanks
__________________

__________________
mikhett is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-16-2015, 09:36 PM   #2
Senior Member
 
Shadowcatche's Avatar
 
iRV2 No Limits Club
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,218
A VOM/Multimeter is your friend, start with where you do have current and follow it to where you do not. Useful for finding switches that are not working too.
__________________

__________________
Shadowcatche is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 02:04 PM   #3
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: nude jersey
Posts: 57
THANKS,

I'm an electronics tech by trade but need a four winds chateau electrical print(schematic)., THOR INDUSTRIES HAS BEEN NO HELP!
__________________
mikhett is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 07:29 PM   #4
Senior Member


 
Join Date: Nov 2009
Location: Big Bear Ca.(Sugarloaf)
Posts: 1,223
My Fleetwood 31 m would do that on occasion. It was a loose chassis ground connection.
__________________
Mark & Carole
What a long strange trip it's been.

No longer RVing. Happy Trails to you.
Campingman is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 07:44 PM   #5
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,225
I think Campingman has a good suggestion; Clean all the battery connections including ground connections. The fact that you drove 400 miles and couldn't start it really points to bad connections, especially if the 'alt' light or gauge didn't show a problem. Once you get everything cleaned up, then take voltage readings at the batteries. Start engine and get a second reading. Charging will of course be indicated by a higher voltage. Then shut down the engine and try readings again, this time on shore power. You'll soon discover if both chassis and house batteries are being charged or not.
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, problems



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Troubleshooting Chassis Battery Drain Questions MFortie Alpine Coach Owner's Forum 14 09-03-2015 12:17 PM
Fast Battery Drain when idle Americanrascal Ford Motorhome Chassis Forum 10 07-03-2015 12:09 PM
Battery drain on 2010 Fred pokgunner Freightliner Motorhome Chassis Forum 4 03-22-2015 09:55 AM
Battery Problems jefrut iRV2.com General Discussion 12 01-30-2015 10:41 AM
2004 Allegro MH 35DA STARTER BATTERY DRAIN anderson2624 Tiffin Motorhomes Owners Forum 1 02-25-2014 10:59 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.