iRV2 Forums

iRV2 Forums (http://www.irv2.com/forums/)
-   Tiffin Owner's Forum (http://www.irv2.com/forums/f106/)
-   -   2003 Tiffin Phaeton Slides will not operate (http://www.irv2.com/forums/f106/2003-tiffin-phaeton-slides-will-not-operate-216535.html)

gowhiz 08-21-2014 06:39 PM

2003 Tiffin Phaeton Slides will not operate
 
Just had unit services and now the front and read slides will not operate. Batteries are at full charge; still not movement. Is there another area/switch we should be looking at? Suggestions/remedies will be welcomed!:)

Jamie65 08-21-2014 08:42 PM

I have a 2003 Tiffin Bus, my slides will not work with the key switch on.
Ed

Jamie65 09-18-2014 08:52 PM

My slides would not go out today. Found the interlock relay in the rear compartment.
Checked it with a meter, relay is the problem. It is designed not to allow the slides to move with the key on. Tapped on it with a calibrated tapping device and slides work.
Will replace it when we get home.

paz 09-19-2014 06:35 AM

Quote:

Originally Posted by Jamie65 (Post 2234316)
...Tapped on it with a calibrated tapping device and slides work...

I use a screwdriver handle calibrated to MIL spec standards :cool: to tap on mine.

BTW, this happened to me twice in 9 years, so replacement of the relay may not be necessary unless it happens often and repeatedly.

mricet1005 09-19-2014 09:01 AM

For future reference, where exactly is this relay? I have 2013 Phaeton, so not sure if location is the same as an Allegro Bus or not. Thanks for the info.

paz 09-20-2014 06:51 AM

Our Allegro Bay has the relays in an electrical compartment behind the front passenger tire. I believe the Phaeton has a similar compartment ahead of the front tire on the driver's side. Newer Tiffins may use a solid state relay rather than the older electrical/mechanical type, so you may not have the same problem.

garykk 09-20-2014 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by gowhiz (Post 2192888)
Just had unit services and now the front and read slides will not operate. Batteries are at full charge; still not movement. Is there another area/switch we should be looking at? Suggestions/remedies will be welcomed!:)

So what was the outcome?????? :whistling:

QA2FalconRet 11-01-2014 08:58 PM

Slide trouble
 
I had the same thing and it turned out I needed to us a MIL calibrated screw driver to tap on the chassis Ignition Position relay located on the floor behind the front draws under the dash, there with many others. that was a year ago and never had a problem again. Note, most all the relays under the two covers are the same so if you needed to you could swap one out to make the slides work until you can get a replacement. Hope this helps.

gowhiz 11-02-2014 06:38 AM

2003 slides
 
You may want to check your solenoid-rear compartment near batteries.


All times are GMT -6. The time now is 12:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.