iRV2 Forums

iRV2 Forums (http://www.irv2.com/forums/)
-   Monaco Owner's Forum (http://www.irv2.com/forums/f115/)
-   -   2007 Gauge issues, Any suggestions? (http://www.irv2.com/forums/f115/2007-gauge-issues-any-suggestions-32171.html)

Socal36 09-02-2007 09:22 PM

Has anyone had issues with the analog gages not reading properly? I have had my gages replaced twice now with no luck.

Problem:
Trans temp reads cold all the time and Aladdin system says its 177-205 depending on driving.

Oil pressure reads very low all the time and Aladdin says my pressure is 40-65psi averages

Water temp reads pegged hot all the time and Aladdin says my motor is running at 180 degrees average.

It's been to Cummins here in San Diego and checked. Motor is good and they have replaced the gauges twice. My thing is when I drive at night I turn the Aladdin down so its hard to read. That blinding back light on the screen is murder on me. But it's a bit freaky seeing the gauges read that wrong... Any suggestions? Would love to goto a Monaco factory service center but no way I can get that much time off work lol.

Socal36 09-02-2007 09:22 PM

Has anyone had issues with the analog gages not reading properly? I have had my gages replaced twice now with no luck.

Problem:
Trans temp reads cold all the time and Aladdin system says its 177-205 depending on driving.

Oil pressure reads very low all the time and Aladdin says my pressure is 40-65psi averages

Water temp reads pegged hot all the time and Aladdin says my motor is running at 180 degrees average.

It's been to Cummins here in San Diego and checked. Motor is good and they have replaced the gauges twice. My thing is when I drive at night I turn the Aladdin down so its hard to read. That blinding back light on the screen is murder on me. But it's a bit freaky seeing the gauges read that wrong... Any suggestions? Would love to goto a Monaco factory service center but no way I can get that much time off work lol.

Howard Leap 09-03-2007 04:29 AM

Mike,

I posted a similar question a few months ago. The responses I got gave me some peace of mind. Perhaps it will help you also. The discussion can be found here.

Socal36 09-03-2007 12:35 PM

Wow, wonder why I couldnt find that in search.. O well ty for the link! Sucks we all have to deal with it but on the same hand totaly glad its not just mine!

"007" 09-03-2007 12:53 PM

After reading thru all them posts only one mentioned a "ground" problem to the gauges.
Thats what was wrong with my old gauge panel when I had a spinning http://irv2.infopop.cc/images/spin2.gif MPH gauge and others read http://irv2.infopop.cc/images/rock.gif incorrectly. http://irv2.infopop.cc/groupee_commo...icon_smile.gif


All times are GMT -6. The time now is 07:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.