iRV2 Forums

iRV2 Forums (http://www.irv2.com/forums/)
-   Rexhall RV Owner's Forum (http://www.irv2.com/forums/f283/)
-   -   Water Pump switch not working in Bathroom or outside shower (http://www.irv2.com/forums/f283/water-pump-switch-not-working-in-bathroom-or-outside-shower-457060.html)

reded23 08-14-2019 04:20 PM

Water Pump switch not working in Bathroom or outside shower
 
Rexhall Rexair 1999...the water pump switch works fine on the main control panel but not in the bathroom or outside shower. It's not the switches I tested those, so I presume where the cable splits off it's disconnected somewhere unless there's a fuse but I believe these are short to ground to activate.

56safari 08-18-2019 06:30 PM

There is a water pump controller that allows the various switches to operate the pump. Where the controller is located will be the challenge. It may be near the 12 volt fuse panel or near the primary water pump switch over the microwave. The unit will have 4 wires and is probably about the size of a pack of cards. Wish I could help with the location, but they get put in different places on different models and years. The controller is a latch relay that allows the multiple switches to operate. May be a failed unit or just a lose wire. Hope the info helps!

EDIT: It might also be near the pump itself (forgot that )

reded23 08-19-2019 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by 56safari (Post 4916595)
There is a water pump controller that allows the various switches to operate the pump. Where the controller is located will be the challenge. It may be near the 12 volt fuse panel or near the primary water pump switch over the microwave. The unit will have 4 wires and is probably about the size of a pack of cards. Wish I could help with the location, but they get put in different places on different models and years. The controller is a latch relay that allows the multiple switches to operate. May be a failed unit or just a lose wire. Hope the info helps!

EDIT: It might also be near the pump itself (forgot that )

Thanks for replying, that box is in the cupboard above the coffee maker. The first switch on the main board works OK so I know this box is good...its just trying to find where the wire is split to the other switches. I'm going to take out the main board next and see if its behind there....


All times are GMT -6. The time now is 09:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.