Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Winnebago Industries Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-25-2006, 10:22 AM   #1
Senior Member
 
Gary N.'s Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2006
Location: Woodslee, ON, Canada
Posts: 128
Has anyone else had a problem with the outside air temperature gauge? The compass is still working but the temp. gauge is not. Any suggestions?
__________________
Gary & Mary - Woodslee, Ontario
2005 Winnebago 38J, Banks exhaust, Ultra Power
towing '06 Royal Star Venture and '06 Smart diesel
Gary N. is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-25-2006, 10:22 AM   #2
Senior Member
 
Gary N.'s Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2006
Location: Woodslee, ON, Canada
Posts: 128
Has anyone else had a problem with the outside air temperature gauge? The compass is still working but the temp. gauge is not. Any suggestions?
__________________
Gary & Mary - Woodslee, Ontario
2005 Winnebago 38J, Banks exhaust, Ultra Power
towing '06 Royal Star Venture and '06 Smart diesel
Gary N. is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2006, 04:09 PM   #3
Senior Member
 
AdrianLee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Wherever we are parked today
Posts: 277
Gary,

Look around behind the front grill. You will find a small temp sensor - it is about 2" overall with a small piece sticking out that is about 3/16" in dia by about 3/4" long. Ithas a wire going back to the display unit. Check to see if it is someplace where it can register the outside temp or is even there. That is where I would start looking first.
__________________
Adrian & Barbara

2006 Itasca Ellipse 40FD
AdrianLee is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2006, 05:26 PM   #4
Moderator Emeritus
 
Cruzer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sheboygan, WI
Posts: 5,511
That wire is a plug-on connection. Check to see if it fell off and is dangling. Also check the back of the gauge to see that it's plugged in.
__________________
Mark & Leann Quasius
2016 Cornerstone 45A
2020 Jeep Gladiator Rubicon
2021 Jeep Wrangler Rubicon
Cruzer is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2006, 02:58 PM   #5
Senior Member
 
Gary N.'s Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2006
Location: Woodslee, ON, Canada
Posts: 128
Well, I took a look behind the grill and found the sensor and followed the wire to the connector. Every thing looked ok. I pushed and pulled on the connector and the wires and now it's working. Must be a poor connection or loose wire in the connector. I'll keep an eye on it. Thanks for the tips.
__________________
Gary & Mary - Woodslee, Ontario
2005 Winnebago 38J, Banks exhaust, Ultra Power
towing '06 Royal Star Venture and '06 Smart diesel
Gary N. is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 07:08 PM   #6
Member
 
Adventurous's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Summerfield, Florida
Posts: 88
Our temp. reads 128 degrees almost all the time. And yes the compass still works.
We unplugged the sensor, got a different reading. Plugged it back in and the old reading came back.
Suggestion was made to replace the whole unit for more than $100.
Went to Lowes, got a indoor-outdoor thermometer and put it on the dash close to where the old unit is. Since it also shows the inside temperature we can see if it really is so hot inside or if we are just imagening!!! Works great!!!!
__________________
ELLEN

Adventurous is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outside ambient air temperature gauge non-op. mrsr71 Winnebago Industries Owner's Forum 6 05-21-2015 03:38 PM
In-dash temperature gauge problem-still mrsr71 Winnebago Industries Owner's Forum 4 10-16-2008 05:12 AM
In-dash temperature gauge problem. mrsr71 Winnebago Industries Owner's Forum 3 02-02-2008 01:46 PM
TEMPERATURE GAUGE ron55 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 34 01-29-2008 11:35 AM
Temperature Gauge ruppr Winnebago Industries Owner's Forum 4 04-21-2006 10:37 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.