Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-16-2008, 06:02 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 135
the dash gauges are inop including the tack. had it in the shop and they replaced 3N1 tach gauge. worked ok driving it home, couple days later went to start engine and no gauges same as before. have a spartan chasis. was wondering if anyone has had this problem before?
Thanks
Keith
Keith727 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-16-2008, 06:02 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 135
the dash gauges are inop including the tack. had it in the shop and they replaced 3N1 tach gauge. worked ok driving it home, couple days later went to start engine and no gauges same as before. have a spartan chasis. was wondering if anyone has had this problem before?
Thanks
Keith
Keith727 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 02:02 AM   #3
Senior Member
 
Lug_Nut's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: British Columbia
Posts: 3,838
Hi Keith, Welcome to the forum. Because all do not work, and a newly installed Tach also is non-operative, I would suspect a grounding issue. You or a service person should find where all the gauges are grounded and follow it back to check the source. Don't be fooled by the fact that your multi-meter shows a ground, it may show one but have such a poor contact it will not handle any current flow. Good Luck.

Peter
__________________
Peter - Doctor of Mixology
KADB 2013
Lug_Nut is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 06:47 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 135
Thanks Lug_Nut for the info. Guess I will take to another shop since its under warranty. Maybe they will have a tech that is good with trouble shooting......

Keith
Keith727 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2008, 12:31 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 135
Found the problem>> Started checking all the connection back of dash gauges and ever time I moved one set of wires going to the odometer it would start working. Called Spartan and they sent me a new speed odometer. That fixed the problem. Sure was happy not to have to take it to another dealer. Thanks for all the help.

Keith
Keith727 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dash gauges inop including tach Keith727 MH-General Discussions & Problems 7 10-28-2008 12:46 PM
Engine Shutdown - All Dash Gauges Dead Traveling Raven Alpine Coach Owner's Forum 2 07-20-2008 12:59 PM
Roof horns inop NavlAv8r MH-General Discussions & Problems 7 07-07-2008 08:08 PM
Help AC Inop Troubleshooters needed Matt1616 Winnebago Industries Owner's Forum 3 05-26-2006 06:57 PM
Doorbell inop CC38EL Winnebago Industries Owner's Forum 6 11-17-2005 03:26 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.