Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-20-2021, 02:55 PM   #1
Member
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Sep 2020
Location: Ga.
Posts: 81
DEF loosing pressure

I have had the head sensor replaced per the code it was showing.
Then the Tech said it was loosing pressure so they replaced the Dozer Valve for the second time and also the Dozer Pump and it still is not holding pressure and now Cummins is saying the filter in the tank is causing the problem and it has to be replaced....the problem there 30 to 40 days before they can get one.
I asked the shop to at least check for a bad o ring or crossed hose? said Cummins told him not to touch it til the filter is replaced. Spartan Chassis
__________________
Arty
2017 Dutch Star 4369 Spartan
2011 GMC Canyon, 2006 Jeep Wrangler TJ Golden Eagle
Arty1313 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-20-2021, 03:13 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Lansing MI
Posts: 2,055
I think I would start looking for a new mechanic. Your current mechanic is not diagnosing the problem, he is replacing parts until he finally replaces the right one, all on your dime. Good for his pocket and bad for yours.
__________________
An Old Fisherman
2017 Nexus Ghost 36DS, 2004 Ford F150 Long Bed
2007 Harley-Davidson Ultra Classic
arcaguy is online now   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 03:50 PM   #3
Member
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Sep 2020
Location: Ga.
Posts: 81
Well the good thing is, it still is under warranty , but I tend to agree with you, with what I have been through with these people, but my hands are tied.
Thanks for the input.
__________________
Arty
2017 Dutch Star 4369 Spartan
2011 GMC Canyon, 2006 Jeep Wrangler TJ Golden Eagle
Arty1313 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 07:00 PM   #4
"Formerly Diplomat Don"
 
Dutch Star Don's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Apr 2005
Location: Moorpark, Ca.
Posts: 18,947
Find the part number for yours and see if they're truly out of stock. I just looked up the one for Cummins and is used in my Freightliner. Found several in stock.

https://www.ebay.com/itm/19402352354...e36df1843d71b0
__________________
Don & Mary
2019 Newmar Dutch Star 4018 (Freightliner)
2019 Ford Raptor
Dutch Star Don is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 11:28 AM   #5
Member
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Sep 2020
Location: Ga.
Posts: 81
Thanks for the Information Don, Iím waiting on a call from Spartan, they think they have located one, if not I have it is in Canada OEM part.
Iím not a mechanic but honestly I donít think that is the problem but it is under warranty and the shop told me that Cummins said not to do anything to it until the filter was replaced.
Arty1313 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loosing air pressure only when engine is running tc914-8 Monaco Owner's Forum 21 07-27-2018 07:35 AM
Loosing Front Hub Caps Ronnie Bledsoe 2006 Dutchstar 43' Spartan Motorhome Chassis Forum 23 08-21-2009 10:40 AM
loosing power Bob N Deb MH-General Discussions & Problems 10 08-30-2008 07:34 AM
loosing power Bob N Deb Ford Motorhome Chassis Forum 3 08-20-2008 03:51 AM
loosing 1 plug, will you notice lwmuddy Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 25 06-04-2006 05:37 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.