RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-16-2016, 07:24 AM   #1
Senior Member
 
gregd's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Aug 2007
Location: Tennessee
Posts: 195
Exhaust brake not working

Hi,

Does anyone know if there is a fuse for the exhaust brake that controls actuator. My brake is not engaging. The tranny shifts to 4th as normal but I get no exhaust braking.

I would like to rule out anything electrical before pursuing any mechanical cause.

Thanks,

Greg
__________________

__________________
2000 Dutch Star 3859 DP (Spartan)
Flat towing a 2015 Chrysler T&C
Canby, Oregon / Riceville, Tennessee
gregd is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-16-2016, 08:05 AM   #2
Member
 
Drilldoc's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Conway, AR
Posts: 53
engine brake not working

Quote:
Originally Posted by gregd View Post
Hi,

Does anyone know if there is a fuse for the exhaust brake that controls actuator. My brake is not engaging. The tranny shifts to 4th as normal but I get no exhaust braking.

I would like to rule out anything electrical before pursuing any mechanical cause.

Thanks,

Greg

I recently had a similar problem and it turned out to be electrical. Mine also began to shutdown the engine which was a shock. Take your coach to the chassis or engine manufacturer's repair facility and have them check it out rather than guess, because it could become more serious.
__________________

__________________
Drilldoc
2004 Newmar MADP 4018, 2011 Jeep Grand Cherokee
Drilldoc is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2016, 08:12 AM   #3
Senior Member
 
palehorse89's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2009
Posts: 8,849
Quote:
Originally Posted by gregd View Post
Hi,

Does anyone know if there is a fuse for the exhaust brake that controls actuator. My brake is not engaging. The tranny shifts to 4th as normal but I get no exhaust braking.

I would like to rule out anything electrical before pursuing any mechanical cause.

Thanks,

Greg
Hi Greg, My Mountain Aire has 2 fuse box's curb side behind rear wheel, mine has a fuse in one of them for it...........not sure if yours is the same as far as location, but take a look.....
__________________
2012 Essex 4544 2011 Jeep JK, M&G Braking, 2014 MTI 27' Hog Hauler, Wireless brake control, 2006 Ultra & 1989 Springer
palehorse89 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brake



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exhaust Brake or no Exhaust Brake mrock Class A Motorhome Discussions 64 02-22-2013 08:28 AM
exhaust brake/engine brake, not working??? Ragman Freightliner Motorhome Chassis Forum 7 07-07-2012 06:58 AM
Exhaust Brake Not Working DESERTJIM National RV Owner's Forum 6 05-22-2008 03:24 PM
Exhaust Brake not working captpar Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 17 12-07-2006 04:55 AM
HWH Jacks working, not working and working again? Bob&Pat Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-08-2006 04:22 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×