Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-11-2021, 07:01 PM   #1
Senior Member
 
timekeeper's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 281
Gray Tank Probe Troubles

I have a 2018 NA 3343.
I am having trouble with the Gray tank empty monitoring.
The tank itself works great but when it's emptied and flushed it takes the tank sometimes 30 minutes to show empty ?? It goes down on the monitor as well as the digital readout at the wet bay ever so slowly.
I have tried an abundance of cleaners, even the ones that Newmar service recommended ....even some of the home remedies with Borax ect.
I'm just wondering if anyone can suggest a fix or has had like situations ?
Thank You.
__________________
New Aire 2022 3543 picked up @ North Trail 10/22
New Aire 3343 Picked up @ Nappanee 4/18
2006 Fleetwood Bounder 34 Pusher (traded) 9/17
timekeeper is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-11-2021, 08:17 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4,344
Still sounds like the grey tank sensor has a film or some other material on them. Suggest to try a couple different cleaning procedures. WATER, WATER AND MORE WATER.
Newmar Man
__________________
Tom/Teri 16031 NKK 117995 FMCA
18 London Aire 4531 Spartan K-3 605
97-04 LA 04-18 Essex 2018 London Aire
tom chelbana is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gray tank, tank



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fresh water pump light & tank probe light DOYMAR Monaco Owner's Forum 2 05-11-2016 12:02 PM
AC sensor probe? Wannabe Monaco Owner's Forum 4 04-22-2012 10:57 PM
Early 80's Monitor Panel Probe Report using Horst Probes Peter_Crowl Winnebago Industries Owner's Forum 0 08-30-2011 10:44 AM
ISB intake manifold temp probe (location?) Johnw Cummins Engines 6 10-12-2009 05:50 PM
Probe removal Buddy & Jenna Kidd Winnebago Industries Owner's Forum 7 06-24-2006 03:39 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 12:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.