RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-12-2014, 07:12 AM   #1
Senior Member
 
countrypair's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 296
Lost power to half of coach?

I have no power to TV's, VCR, & 1 outlet near drivers seat. I have no breakers tripped & my surge protector shows L1 with 121V & 1 amp draw & L2 122V & 15 amp draw. I've checked all GFI's I can find & all are working. What am I missing? Help???
__________________

__________________
2017 Grand Design Reflection 26RL
countrypair is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-12-2014, 07:22 AM   #2
Senior Member
 
JFXG's Avatar
 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: May 2012
Location: Today? Granger, Texas
Posts: 4,288
Lost power to half of coach?

You say "TVs" -- plural-- do you mean front and rear? And that outlet-- factory install, or mod?

Have you looked in the TV/Equipment cabinet? All the pieces in my TV compartment-- TV, VCR/DVD, Dish receiver- all plug into a single power strip, which in turn plugs into a GFCI receptacle, all of which is behind the equipment in the overhead.
__________________

__________________
John & Diane, Fulltimers. RVM103 NHSO
On the road since June '12 with Lincoln, the guard cat.
2002 Dutch Star 40, Freightliner, Cat 3126, 2004 Element
JFXG is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:26 AM   #3
Senior Member
 
andyh's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2007
Location: Troy, MI
Posts: 629
Sounds like the outlets connected to the inverter are off. Did you cycle the main breaker for the inverter output?
__________________
Andy

2015 DSDP 4369 with HWH Active Air, 2014 Jeep Grand Cherokee, Roadmaster tow bar, SMI AirForce One, Silverleaf VMSPc
andyh is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:29 AM   #4
Senior Member
 
danleininger's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Wales, FL (Lake Ashton RV Community)
Posts: 862
Go Reset the Breaker on the Power Pedestal. See if that resets things.
__________________
Dan Leininger
2019 Mountain Aire 4534 and a 2017 Ford Expedition 4x4
danleininger is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:30 AM   #5
Senior Member
 
jerichorick's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2013
Location: Full-timer/volunteer w/SOWERS
Posts: 3,689
Quote:
Originally Posted by countrypair View Post
I have no power to TV's, VCR, & 1 outlet near drivers seat. I have no breakers tripped & my surge protector shows L1 with 121V & 1 amp draw & L2 122V & 15 amp draw. I've checked all GFI's I can find & all are working. What am I missing? Help???
Are you dry camping? Do these work when the generator is running?

If you are dry camping or just traveling between campgrounds the coach may be designed this way. Mine is. Something needs to be declared "non-essential" for the sake of the inverter system. I hope this is your answer.

Rick Y
__________________
Rick & Melissa Young, 2011 Itasca Meridian 40U, Frtliner XCL, Cummins ISL 380HP/DEF, Allison 3000 MH, 2014 Honda CR-V, SMI AF1, Blue Ox, EEZ TPMS, TruCenter steering control
Servants On Wheels Ever Ready. Best job we ever paid to do . (full time volunteers)
jerichorick is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:30 AM   #6
Senior Member
 
Old Scout's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,548
My "guess" is that the 120v by-pass on your inverter has tripped. Those circuits that are supplied with inverted power from the inverter when on bats, are supplied via by-pass circuit while on shore power. You didnt mention what inverter you have, I suspect it has a fused by-pass [pop-fuse][probably on the inverter] ....
__________________
Old Scout
2003 Alpine 40' MDTS
New Braunfels, Texas
Old Scout is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:34 AM   #7
Senior Member
 
kimbo's Avatar
 
Nor'easters Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2014
Location: on the road
Posts: 212
Blog Entries: 1
I 2nd old scouts guess!
kimbo is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 07:59 AM   #8
Senior Member
 
countrypair's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 296
Quote:
Originally Posted by Old Scout View Post
My "guess" is that the 120v by-pass on your inverter has tripped. Those circuits that are supplied with inverted power from the inverter when on bats, are supplied via by-pass circuit while on shore power. You didnt mention what inverter you have, I suspect it has a fused by-pass [pop-fuse][probably on the inverter] ....
I have a 600 watt wfco inverter. The panel shows all is normal & the inverter lights are not showing a problem. Is it possible it still needs to be reset?
__________________
2017 Grand Design Reflection 26RL
countrypair is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 08:04 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by countrypair View Post
I have a 600 watt wfco inverter. The panel shows all is normal & the inverter lights are not showing a problem. Is it possible it still needs to be reset?
Don't cost nuthin' to try!
__________________
Stik
Full Timing since 2005
09 Journey 34Y, 2015 Grand Cherokee Toad
stik is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 08:13 AM   #10
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 30,196
There is a GFI outlet on inverter to be reset.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 08:16 AM   #11
Senior Member
 
countrypair's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 296
Well, I fell pretty stupid! I checked the reset on the inverter & it looked fine. I went out again & physically reset it & I heard the pop & it restored the power. I have been wondering what outlets were tied to the inverter, now I know. We just started full timing a year ago with this coach, so I'm still in the learning stage as issues develop.

Thanks to everyone for your help
__________________
2017 Grand Design Reflection 26RL
countrypair is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2014, 08:18 AM   #12
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,018
Some breakers will trip but looking at them it appears as if they are not. Just pushing them over to the closed position might will not reset. Open each breaker ALL THE WAY and then reset.
NITEHAWK is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2014, 07:13 AM   #13
Senior Member
 
danleininger's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Feb 2012
Location: Lake Wales, FL (Lake Ashton RV Community)
Posts: 862
Quote:
Originally Posted by countrypair View Post
Well, I fell pretty stupid! I checked the reset on the inverter & it looked fine. I went out again & physically reset it & I heard the pop & it restored the power. I have been wondering what outlets were tied to the inverter, now I know. We just started full timing a year ago with this coach, so I'm still in the learning stage as issues develop.

Thanks to everyone for your help


Always lots of grins when a problem has a simple solution!!!
__________________
Dan Leininger
2019 Mountain Aire 4534 and a 2017 Ford Expedition 4x4
danleininger is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2014, 11:50 AM   #14
Senior Member
 
jerichorick's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2013
Location: Full-timer/volunteer w/SOWERS
Posts: 3,689
Quote:
Originally Posted by countrypair View Post
Well, I fell pretty stupid! I checked the reset on the inverter & it looked fine. I went out again & physically reset it & I heard the pop & it restored the power. I have been wondering what outlets were tied to the inverter, now I know. We just started full timing a year ago with this coach, so I'm still in the learning stage as issues develop.

Thanks to everyone for your help
Welcome the the mysterious world of RVing. is a common posture for many of us. Glad all is back to normal.

Rick Y
__________________

__________________
Rick & Melissa Young, 2011 Itasca Meridian 40U, Frtliner XCL, Cummins ISL 380HP/DEF, Allison 3000 MH, 2014 Honda CR-V, SMI AF1, Blue Ox, EEZ TPMS, TruCenter steering control
Servants On Wheels Ever Ready. Best job we ever paid to do . (full time volunteers)
jerichorick is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cummins 275 lost power, turned off then ran fine Gedwards1149 Cummins Engines 23 08-01-2014 09:32 AM
No 12 volt Power in Coach. railrider1 Fleetwood Owner's Forum 8 06-09-2014 05:11 AM
No coach power w/o coach batteries Turbofans Newmar Owner's Forum 3 04-24-2014 04:21 AM
Pedestal or MH Power Problem sgtjoe National RV Owner's Forum 32 02-19-2014 06:47 PM
Lost 50 amp service in coach. jcaab RV Systems & Appliances 21 01-12-2014 01:53 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×